Στρατιωτική θητεία: Το απολυτήριο Στρατού θα ανοίγει πόρτα για δουλειά


«Στέκομαι στην ανάγκη οι νεοσύλλεκτοι να αποκτούν κάποιες δεξιότητες στη θητεία τους που θα τους είναι χρήσιμες μετά τον στρατό. Να μην αισθάνονται ότι είναι χαμένος χρόνος», δήλωσε χαρακτηριστικά, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης

Το σχέδιο για θητεία με επαγγελματική πιστοποίηση και ο κατάλογος με τις δεξιότητες που θα μπορούν να επιλέξουν οι στρατεύσιμοι.

Φαίνεται πως αυτή η αρχική σκέψη αρχίζει να παίρνει «σάρκα και οστά», καθώς, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», το υπουργείο Εθνικής Άμυνας επεξεργάζεται σχέδιο για θητεία με πιστοποίηση, προκειμένου οι στρατευμένοι να αποκτούν κάποιες δεξιότητες που θα χρησιμοποιήσουν στη μετέπειτα ζωή τους.

Κατά το ίδιο δημοσίευμα, στόχος του σχεδίου είναι ο νεοσύλλεκτος να μην θεωρεί την θητεία ως «βαρίδι» και χάσιμο χρόνου στην πιο παραγωγική περίοδο της ζωής ενός νέου, αλλά να έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει εφόδια και κατάρτιση για την επαγγελματική του πορεία.

Πιθανότατα οι δεξιότητες που θα αποκτούν οι στρατευμένοι θα συνοδεύονται και από κάποιου είδους πιστοποιητικό το οποίο θα έχει αντίκρισμα στην αγορά εργασίας.

Αν και το σχέδιο για «θητεία με πιστοποιητικό», όπως αναφέρει η εφημερίδα, βρίσκεται ακόμη στα σκαριά, κεντρική ιδέα είναι οι δεξιότητες που θα μπορούν να αποκτηθούν κατά την στρατιωτική θητεία να αφορούν πεδία που παγίως ενδιαφέρουν τους νέους και παίζουν καταλυτικό ρόλο σε ένα βιογραφικό. Ως τέτοιες θεωρούνται οι ξένες γλώσσες και οι γνώσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ