Πανδημία : Πως επηρέασε το αναπνευστικό σύστημα


 Τα απολυμαντικά χεριών και οι μάσκες είναι γεμάτα και το κοινό κρυολόγημα δεν ήταν τόσο κοινό. Αλλά τι θα κάνουν αυτές οι αλλαγές στον τρόπο ζωής στην υγεία μας; Πώς επηρέασαν το κλείδωμα του ανοσοποιητικού συστήματος των ενηλίκων, των παιδιών και των βρεφών . Σε αυτό το άρθρο, εξετάζουμε την επίδραση που ζουν σωματικά απομακρυσμένοι από άλλους ανθρώπους στο ανοσοποιητικό σύστημα των ενηλίκων, των παιδιών και των βρεφών που γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Μερικοί άνθρωποι έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με το αν αμφισβητούνται το ανοσοποιητικό τους σύστημα, δεδομένου ότι το ευρύ κοινό δεν αναμιγνύεται πλέον φυσικά.

Το ανοσοποιητικό σύστημα καταπολεμάει τους ιούς

  • Μπορεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα να “ξεχάσει” πώς να καταπολεμήσουμε τους παράγοντες που προκαλούν ασθένειες; Για ενήλικες και μεγαλύτερα παιδιά, υπάρχουν μερικά καλά νέα: Δεν λειτουργεί έτσι.
  • Σύμφωνα με το MIT Medical , τη στιγμή που ένα άτομο φτάσει στην ενηλικίωση, το ανοσοποιητικό του σύστημα είχε ήδη εκτεθεί σε πολλά βακτήρια και ιούς και είναι σε θέση να προκαλέσει επίθεση εναντίον αυτών των εισβολέων.
  • Το ανοσοποιητικό σύστημα έχει ήδη μάθει πώς να καταστρέφει αυτά τα μικρόβια και δεν θα ξεχάσει, ακόμη και μετά από μακροχρόνιες κλειδαριές.

Τι γίνεται όμως με τα μικρότερα παιδιά, των οποίων το ανοσοποιητικό σύστημα βρίσκεται ακόμη στη φάση της μάθησης

  • Υπάρχει σχέση μεταξύ της αύξησης των αλλεργικών καταστάσεων και της μειωμένης έκθεσης σε μικρόβια κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας που προκύπτει από μέτρα υγιεινής, όπως το συχνό πλύσιμο των χεριών, που εισάγεται για την προστασία των παιδιών από μολύνσεις.

Αυτό είναι το ανοσοποιητικό σύστημα

  • Το ανοσοποιητικό σύστημα είναι μια συσκευή εκμάθησης, και κατά τη γέννηση μοιάζει με έναν υπολογιστή με υλικό και λογισμικό, αλλά λίγα δεδομένα. Πρόσθετα δεδομένα πρέπει να παρέχονται κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της ζωής, μέσω επαφής με μικροοργανισμούς από άλλους ανθρώπους και το φυσικό περιβάλλον.

Ακολουθεί βίντεο για το ανοσοποιητικό σύστημα

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ