Σεξουαλική ζωή: Συμβουλές για να είναι υγιείς


Οι άνθρωποι έχουν διαφορετικό φύλο . Η δική σας σεξουαλική ορμή μπορεί να αλλάξει με βάση πράγματα όπως το άγχος, τα φάρμακα που παίρνετε και άλλους φυσικούς, συναισθηματικούς  τρόπους ζωής. Μερικοί άνθρωποι θέλουν να κάνουν σεξ κάθε μέρα ή περισσότερες από μία φορές την ημέρα, και μερικοί άνθρωποι δεν θέλουν ποτέ να κάνουν σεξ. Οι άνθρωποι που δεν βιώνουν σεξουαλική έλξη για κανέναν μπορεί να αυτοαποκαλούνται  ασεξουαλικοί .

Πώς μπορώ να έχω μια υγιή σεξουαλική ζωή;

  • Το να έχετε μια υγιή σεξουαλική ζωή είναι να φροντίζετε τον εαυτό σας, είτε έχετε σύντροφο είτε όχι. Φυσικά, αυτό σημαίνει την εξασφάλιση ασφαλέστερου σεξ , την τακτική δοκιμή για ΣΜΝ , την πρόληψη ακούσιας εγκυμοσύνης και την επίσκεψη σε γιατρό ή νοσοκόμα εάν έχετε σεξουαλική διαταραχή ή άλλα προβλήματα υγείας.
  • Το να νιώθεις καλά με το σώμα σου, να απολαμβάνεις τη σεξουαλική ευχαρίστηση, να νιώθεις άνετα με τον σεξουαλικό σου προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου και να έχεις υγιείς σχέσεις είναι επίσης μεγάλα μέρη της υγιούς σεξουαλικότητας. Έχοντας μια υγιή σεξουαλική ζωή σημαίνει να γνωρίζετε τι κάνετε και να μην θέλετε να κάνετε σεξουαλικά και να είστε σε θέση να το κοινοποιήσετε στους συντρόφους σας. Ο σύντροφός σας πρέπει να σέβεται τα όριά σας και πρέπει να σέβεστε τα όριά τους.

Επικοινωνία, βασικός παράγοντας καλής σεξουαλικής ζωής

  • Οι άνθρωποι ενεργοποιούνται από διαφορετικά πράγματα, οπότε η  επικοινωνία  για αυτό που σας αρέσει ή δεν σας αρέσει, επιτρέπει στον σύντροφό σας να γνωρίζει τι είναι εντάξει και τι είναι εκτός ορίων.

Ακολουθεί βίντεο για καλή σεξουαλική ζωή

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ