Σεξ και Απιστία: 6 λόγοι που εξηγούν τη συμπεριφορά

Οι άνθρωποι απατούν τους συντρόφους τους για πολλούς διαφορετικούς λόγους, τους περισσότερους από τους οποίους δεν θα μάθετε ποτέ ή δεν θα καταλάβετε πλήρως. Πολλοί, πιθανότατα, δεν καταλαβαίνουν καν τα κίνητρά τους για εξαπάτηση. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, οι συνέπειες μιας απάτης είναι πάντα αρνητικές και η ζημιά που κάνει σε μια σχέση μπορεί να είναι ανεπανόρθωτη.

Εθισμός στο σεξ

Ο σεξουαλικός εθισμός αφορά άτομα που παρουσιάζουν σεξουαλικές συμπεριφορές που τους προκαλούν βλάβη. Πρόκειται για υπερσεξουαλικά άτομα που δεν είναι ικανοποιημένα με έναν σεξουαλικό σύντροφο Χρησιμοποιούν το σεξ ως μηχανισμό αντιμετώπισης του άγχους, της κατάθλιψης και άλλων προβλημάτων ζωής. Ως τέτοιο, ένα υπερσεξουαλικό άτομο είναι πιθανό να ψάξει εκτός γάμου για σεξ.

Χαμηλή αυτοεκτίμηση

Εκείνοι που έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση είναι πιθανό να αναζητήσουν σεξ έξω από μια δεσμευμένη σχέση, επειδή έχουν απύθμενη ανάγκη επιβεβαίωσης. Κανένας σύντροφος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην ανάγκη που πρέπει να επιβεβαιώσουν αυτοί οι άνθρωποι για την αξία τους.

Το συναίσθημα του «νέου έρωτα»

Μόλις ο γάμος ή η σχέση γίνει άνετη, μερικοί ψάχνουν τον ενθουσιασμό της νέας αγάπης και της λαγνείας. Θέλουν να νιώσουν και πάλι αυτό το “νέο έρωτα” – αυτό που οι εσείς οι δύο νιώθατε στην αρχή. Όταν δεν το βρίσκουν πλέον από εσάς, θα το βρουν σε άλλον.

Τιμωρώντας τον σύντροφο. 

Ποιος καλύτερος τρόπος να πληγώσετε κάποιον που σας έχει πληγώσει από το να τον αντικαταστήσετε αμέσως; Πρόκειται για έναν παθητικό-επιθετικό ελιγμό, που χρησιμοποιείται από ένα αδύναμο άτομο χωρίς το θάρρος να αντιμετωπίσει και να λύσει προβλήματα στη σχέση.

Τυχαία αδυναμία

Μερικές φορές οι άνθρωποι δεν βγαίνουν έξω ψάχνοντας να απατήσουν, αλλά παγιδεύονται στη στιγμή και προτού το γνωρίζουν, είναι πάνω από τον έλεγχο τους. Ο σύντροφός σας μπορεί να μην σκόπευε να σας εξαπατήσει, αλλά απλώς να έχει παγιδευτεί σε μια στιγμή.

Κέρατο για το κέρατο

Για αυτούς τους ανθρώπους, είναι ένα παιχνίδι και πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να παίζουν όσο μπορούν να ξεφύγουν από αυτό. Αυτό το άτομο δεν έχει καμία ανησυχία για τον πόνο που θα προκαλέσει η εξαπάτηση του εάν τον πιάσουν. Η συγκίνηση της εξαπάτησης αναιρεί τις αρνητικές συνέπειες του ενδεχομένως να επέλθουν.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here