Φρεσκάδα – πρόσωπο: Πέντε απλά βήματα για φρέσκια επιδερμίδα

Η Laura Mercier προτείνει πέντε πολύ απλά βήματα για γυναίκες όλων των ηλικιών, που θα πρέπει να ακολουθούν με θρησκευτική ευλάβεια για να διατηρούν το δέρμα του προσώπου τους απαλό και λαμπερό, με ή χωρίς μακιγιάζ

Βήμα 1: Μη φοράτε ποτέ μακιγιάζ στο κρεβάτι! Έχοντας μεγαλώσει με μερικές γυναίκες που φορούσαν το μακιγιάζ τους στο κρεβάτι, η Laura έχει δει το κακό που μπορεί να προκαλέσει στο δέρμα. Ο καλός καθαρισμός μπορεί να απομακρύνει το μακιγιάζ, αλλά η Laura προτείνει επίσης τη χρήση ενός προϊόντος αφαίρεσης μακιγιάζ ειδικά για τα μάτια, αυτό που ρυθμίζει το ευαίσθητο δέρμα της περιοχής των ματιών ενώ αφαιρεί όλα τα ίχνη του μακιγιάζ.

Βήμα 2: Καθαρίστε καλά το πρόσωπό σας, πρωί και βράδυ, με απαλό καθαριστικό ή κρέμα που δεν περιέχει αρώματα ή σκληρά τεχνητά πρόσθετα. Με τον καθαρισμό, θα αποβάλλετε τη βρωμιά και θα καθαρίσετε τους πόρους σας, αφήνοντας το δέρμα σας να αναπνέει.

Βήμα 3: Ξεπλύνετε πολύ καλά κάθε φορά που πλένετε το πρόσωπό σας. Όπως χαρακτηριστικά λέει: «Splash, splash, splash the water» σε ολόκληρο το πρόσωπο και το λαιμό σας έως ότου όλα τα υπολείμματα του σαπουνιού και του μακιγιάζ να έχουν καθαρίσει και αφαιρεθεί πλήρως.

Βήμα 4: Χρησιμοποιήστε ένα toner χωρίς αλκοόλ εάν έχετε λιπαρό δέρμα για να καθαρίσετε απαλά την υπερβολική λιπαρότητα από το πρόσωπό σας. Η Laura λέει ότι «είναι εναντίον όσων χρησιμοποιούν αλκοόλ στο δέρμα τους για να απαλλαγούν από τη λιπαρότητα».

Το αλκοόλ είναι σκληρό και στεγνώνει το δέρμα, το οποίο στη συνέχεια προκαλεί υπεραντιστάθμιση των σμηγματογόνων αδένων παράγοντας περισσότερη λιπαρότητα. «Πολλές γυναίκες δε συνειδητοποιούν ότι το δέρμα μπορεί να είναι λιπαρό και αφυδατωμένο ταυτόχρονα», εξηγεί η Laura. «Εάν έχετε σκουπίσει όλο το λάδι, το δέρμα σας μπορεί να φαίνεται ξηρό, ενώ οι αδένες που παράγουν τη λιπαρότητα ενεργοποιούνται κάτω από το δέρμα και είναι έτοιμοι να αντισταθμίσουν την ξηρότητα».

Βήμα 5: «Συμβουλεύω πραγματικά κάθε γυναίκα από τα 20 της και πάνω να ενυδατώνει κάθε μέρα το πρόσωπό της», τονίζει η Laura. «Πρέπει να προσθέσετε υγρασία στο δέρμα γιατί η ηλικία, η ρύπανση, ο άσχημος καιρός, ακόμη και ο κλιματισμός μπορούν να στεγνώσουν το δέρμα. Μπορείτε να βρείτε μια καλής ποιότητας ενυδατική κρέμα στην αγορά χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε μια περιουσία».

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here