Επιστολή Επιστήμονες: “Η θεωρία διαρροής του κορωνοϊού από εργαστήριο δεν πρέπει να αποκλειστεί”

Επιστολή Επιστήμονες: Η θεωρία διαρροής του κορωνοϊού από εργαστήριο δεν πρέπει να αποκλειστεί έως ότου υπάρξουν «επαρκή δεδομένα», λένε οι επιστήμονες. Η επιστολή ανέφερε ότι οι θεωρίες ζωονοσογόνου υπερχειλίσεως και εργαστηριακών ατυχημάτων «δεν ελήφθησαν υπόψη». Μια ομάδα 18 επιστημόνων από όλον τον κόσμο έγραψε μια ανοιχτή επιστολή ζητώντας έρευνα για την προέλευση του κορωνοϊού, για να μην αποκλειστεί η τυχαία απελευθέρωση από ένα εργαστήριο “έως ότου έχουμε επαρκή δεδομένα.” Η επιστολή, η οποία δημοσιεύθηκε στην Επιστήμη, ανέφερε επίσης ότι οι θεωρίες ζωονοσογόνου περιστατικού και εργαστηριακού ατυχήματος “δεν έλαβαν ισορροπημένη προσοχή” “Μόνον 4 από τις 313 σελίδες της έκθεσης και τα παραρτήματά της αφορούσαν την πιθανότητα εργαστηριακού ατυχήματος”, ανέφερε η επιστολή.

“Συγκεκριμένα, ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ, Τένδρο Γκαμπρέιε, σχολίασε ότι η εκτίμηση της έκθεσης για στοιχεία που υποστηρίζουν εργαστηριακό ατύχημα ήταν ανεπαρκής και προσφέρθηκε να παράσχει πρόσθετους πόρους για την πλήρη αξιολόγηση της πιθανότητας.” Οι ΗΠΑ, μαζί με την Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιαπωνία, τον Καναδά και άλλους ζήτησαν επίσης μια «διαφανή και ανεξάρτητη ανάλυση και αξιολόγηση, χωρίς παρεμβολές και αδικαιολόγητη επιρροή», αφού η έρευνα του ΠΟΥ ήταν ασαφής.

“Ως επιστήμονες με σχετική εμπειρογνωμοσύνη, συμφωνούμε με τον γενικό διευθυντή του ΠΟΥ, τις Ηνωμένες Πολιτείες και 13 άλλες χώρες και την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι είναι απαραίτητη και εφικτή η μεγαλύτερη σαφήνεια σχετικά με την προέλευση αυτής της πανδημίας”, συνέχισε η επιστολή.

“Πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη τις υποθέσεις τόσο για τις φυσικές όσο και για τις εργαστηριακές διαρροές έως ότου έχουμε επαρκή δεδομένα. Μια σωστή έρευνα θα πρέπει να είναι διαφανής, αντικειμενική, βασισμένη σε δεδομένα, να περιλαμβάνει ευρεία εμπειρογνωμοσύνη, να υπόκειται σε ανεξάρτητη εποπτεία και να είναι υπεύθυνη να ελαχιστοποιεί τον αντίκτυπο των συγκρούσεων. ενδιαφέροντος.”

Οι επιστήμονες κάλεσαν επίσης τους οργανισμούς δημόσιας υγείας και τα ερευνητικά εργαστήρια να «ανοίξουν τα αρχεία τους στο κοινό».

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here