HΠΑ Ουάσιγκτον: H επιδημία e.coli μπορεί να σχετίζεται με φρέσκα προϊόντα


HΠΑ Ουάσιγκτον: Τουλάχιστον ένα άτομο έχει αναπτύξει αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο (HUS). Ένα ξέσπασμα της e.coli που επηρέασε τους κατοίκους σε πολλές κομητείες στην πολιτεία της Ουάσιγκτον συνδέεται πιθανώς με φρέσκα προϊόντα, δήλωσαν αξιωματούχοι υγείας. Από την Τετάρτη, υπήρξαν τουλάχιστον έξι κρούσματα e.coli σε τέσσερις πολιτείες της Ουάσιγκτον, με τρεις από αυτές τις περιπτώσεις να συμβαίνουν στην κομητεία King, σύμφωνα με δελτίο τύπου από το υπουργείο Υγείας της Ουάσινγκτον (DOH).

Τα περιστατικά κυμαίνονται από 0-79, με δύο από τα έξι επιβεβαιωμένα κρούσματα να εμφανίζονται στην ηλικιακή ομάδα των 10-19. Ως αποτέλεσμα, τουλάχιστον τρία άτομα έχουν νοσηλευτεί και τουλάχιστον ένα άτομο έχει αναπτύξει αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο (HUS), το οποίο οι υπάλληλοι της υγείας περιέγραψαν ως «σοβαρή επιπλοκή» μιας λοίμωξης από E.coli που μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη των νεφρών και άλλα όργανα.

“Το υπουργείο Υγείας της Ουάσινγκτον DOH συνεργάζεται με τις τοπικές δικαιοδοσίες υγείας για τον εντοπισμό περιπτώσεων που σχετίζονται με το ξέσπασμα, χρησιμοποιώντας γενετικές δοκιμές των βακτηρίων και διερευνά πιθανές αιτίες”, ανέφεραν αξιωματούχοι, σημειώνοντας ότι τα δεδομένα για τις ασθένειες έχουν φτάσει μέχρι τις 9 Μαρτίου.

Το e.coli προκαλεί συνήθως ασθένεια εντός δύο έως οκτώ ημερών από την κατανάλωση μολυσμένου προϊόντος και συνήθως διαγιγνώσκεται μέσω δειγμάτων κοπράνων. Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν κράμπες στο στομάχι, διάρροια και έμετο. Ενώ οι λοιμώξεις μπορεί να είναι πολύ ήπιες, άλλες μπορεί να εξελιχθούν σε σοβαρές ασθένειες ή απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) συμβουλεύουν να επικοινωνήσετε με έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης εάν έχετε διάρροια που διαρκεί περισσότερο από τρεις ημέρες ή αίμα στα κόπρανα ή υπερβολικό εμετό.

“Αυτό το ξέσπασμα είναι μια υπενθύμιση της σημασίας της ασφάλειας των τροφίμων από το αγρόκτημα στο πιρούνι, ειδικά στα φρέσκα προϊόντα. Μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε στη μείωση των μολύνσεων e. coli O157: H7 πλένοντας σωστά τα χέρια μας, τρίβοντας τα προϊόντα πριν από το φαγητό, μαγειρεύοντας καλά τα τρόφιμα και επιλέγοντας παστεριωμένα γαλακτοκομικά προϊόντα,”, δήλωσε ο αναπληρωτής Υπεύθυνος Υγείας Scott Lindquist, σε δήλωση.

“E. coli O157: Οι λοιμώξεις του H7 μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές επιπλοκές, οπότε φροντίστε να επικοινωνήσετε αμέσως με τον γιατρό σας εάν παρατηρήσετε συμπτώματα, ειδικά αιματηρή διάρροια.”

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ