Εθνική Πινακοθήκη : Έναρξη για όλα τα μουσεία

Από εχθές, 14 Μαΐου, επαναλειτούργησαν τα μουσεία όλης της χώρας, τόσο για Έλληνες, όσο  και ξένους επισκέπτες. Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε το ίδιο  πρωί τρία από τα μουσεία που βρίσκονται στην Αθήνα: Το Μουσείο Αρχαίας Αγοράς,  Την Εθνική Πινακοθήκη -Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου και Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά.

Ανακαινίστηκε το κτίριο της εθνικής πινακοθήκης

  • Στην ανακαινισμένη Εθνική Πινακοθήκη που άνοιξε  εχθές για πρώτη φορά τις πύλες της στο κοινό από το 2012,  η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη συνομίλησε με τους επισκέπτες ,και εκείνοι τόλμησαν και  εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους, τόσο για το κτήριο όσο και για τον τρόπο έκθεσης της Μόνιμης Συλλογής.

Όσα είπε η υπουργός αθλητισμού και πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

  •  «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την έναρξη της λειτουργίας της Εθνικής Πινακοθήκης. Η Αθήνα επιτέλους αποκτά μια Πινακοθήκη ισάξια και αντάξια της ιστορίας της νεότερης ελληνικής τέχνης, από το 1830 και μετά. Και γι’ αυτό και είμαστε πολύ περήφανοι. Παρά το γεγονός ότι σήμερα είναι μια εργάσιμη μέρα, είναι πολλοί οι επισκέπτες οι οποίοι ήδη βρίσκονται στον χώρο της Πινακοθήκης, τηρώντας απολύτως όλα τα μέτρα. Ο κόσμος εκφράζει με ποικίλους τρόπους την αγάπη του προς την Εθνική Πινακοθήκη. Τα μουσεία σε όλη την Ελλάδα, επαναλειτούργησαν σήμερα με υποδειγματικό τρόπο και σε όλα τα μουσεία υπήρχε προσέλευση. Σε κάποια μάλιστα, οι πρώτοι επισκέπτες ήταν από το εξωτερικό».

Πως θα λειτουργήσουν αναψυκτήρια και καφετέριες εντός μουσείων

  • Με μέτρα προστασίας θα λειτουργήσουν τα αναψυκτήρια (ανάλογα με αυτά της εστίασης), όπως και τα πωλητήρια (ανάλογα με αυτά των εμπορικών καταστημάτων). Από τον Οργανισμό Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων. Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού φροντίζει πάντα για την ομαλή επανένταξη των πολιτιστικών δραστηριοτήτων στους πολίτες που τόσο πολύ έχουν ανάγκη.

Ακολουθεί βίντεο για την εθνική πινακοθήκη

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here