8 Αυγούστου 2022

Ανοσία της αγέλης : Το κλειδί για την αναχαίτιση της Πανδημίας

Όταν μιλάμε για την οικοδόμηση αρκετής ανοσίας στον πληθυσμό για να αμβλύνουμε την εξάπλωση του COVID-19, συνήθως αναφερόμαστε στην ανοσία της αγέλης. Η ανοσία της αγέλης εμποδίζει τη μετάδοση ασθενειών από την κοινότητα όταν περίπου το 70% του πληθυσμού είναι άνοσο εμβολιασμού είτε προηγούμενης μόλυνσης.

Χώρες που έφθασαν το σημείο Καμπής

  • Το Ισραήλ, για παράδειγμα, έπληξε ένα σημείο καμπής στις αρχές Μαρτίου όταν περίπου το 40% του πληθυσμού έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου COVID-19.
  • Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έπληξαν το σημείο καμπής τους στα τέλη Απριλίου, όταν, ομοίως, το 40% του πληθυσμού έλαβε τουλάχιστον μία δόση. Οι υποθέσεις μειώνονται από τότε.
Η Σημασία του σημείου καμπής
  • Το σημείο καμπής ορίζεται ως το σημείο στο οποίο οι περιπτώσεις αρχίζουν να πέφτουν μετά από ένα ορισμένο ποσοστό εμβολιασμού στον πληθυσμό.
  • Από όσα έχουμε παρατηρήσει σε ορισμένες χώρες με υψηλά ποσοστά εμβολιασμού, όταν μια περιοχή φτάσει σε σημείο καμπής, οι περιπτώσεις συνεχίζουν να μειώνονται σταθερά.
  • Τα δεδομένα του πραγματικού κόσμου δείχνουν ότι τα εμβόλια είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά και οι πρωτοποριακές περιπτώσεις είναι σπάνιες. Τα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι τα άτομα που είχαν προσβληθεί στο παρελθόν από τον κοροναϊό είναι καλά προστατευμένα.
  • Όταν υπάρχουν λιγότερα άτομα που μπορούν να προσβληθούν από τον ιό του κορανοϊού λόγω της αυξανόμενης ανοσίας, οι περιπτώσεις θα πέσουν, οι νοσηλείες θα πέσουν και οι θάνατοι θα εξαφανιστούν ουσιαστικά.

Το Ισραήλ και το Ηνωμένο Βασίλειο έφτασαν σε σημείο καμπής

  • Στο Ισραήλ, οι περιπτώσεις και οι νοσηλείες άρχισαν να μειώνονται όταν περίπου το 40% του πληθυσμού είχε λάβει τουλάχιστον μία δόση. Και όταν οι περιπτώσεις άρχισαν να μειώνονται, η πτώση επιταχύνθηκε.
  • Το Ηνωμένο Βασίλειο χτύπησε γρήγορα το σημείο καμπής του.
  • Το Ηνωμένο Βασίλειο βρισκόταν σε αρκετά αυστηρό κλείδωμα όταν τα εμβόλια κυκλοφόρησαν και είχαν επίσης υψηλότερο επίπεδο ασθένειας από άλλες χώρες της Ευρώπης, κάτι που μπορεί να έχει οδηγήσει σε υψηλότερα ποσοστά φυσικής ανοσίας», δήλωσε ο Γκάντι.

 

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ