Αποτελεσματικότητα Εμβόλια: 94% μεταξύ των εργαζομένων στον τομέα της υγείας σε πραγματικές συνθήκες


Αποτελεσματικότητα Εμβόλια: Τα εμβόλια COVID-19 είναι αποτελεσματικά 94% μεταξύ των εργαζομένων στον τομέα της υγείας σε πραγματικές συνθήκες: μελέτη CDC. Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου αυξήθηκε στο 94% μετά και τις δύο δόσεις είτε της Pfizer-BioNTech είτε της Moderna. Μια νέα μελέτη που εκδόθηκε από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) την Παρασκευή είναι η τελευταία που δείχνει στοιχεία πραγματικού κόσμου για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων κορωνοϊού που αναπτύχθηκαν με την τεχνολογία mRNA.

Η μελέτη, η οποία βασίζεται σε προσωπικό υγειονομικής περίθαλψης σε 33 τοποθεσίες σε 25 πολιτείες, διαπίστωσε ότι μία εφάπαξ δόση είτε των εμβολίων Pfizer-BioNTech ή Moderna COVID-19 ήταν περίπου 82% αποτελεσματική κατά των συμπτωματικών λοιμώξεων COVID-19 μεταξύ των εργαζομένων στον τομέα της υγείας. Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου αυξήθηκε στο 94% μετά και τις δύο δόσεις και των δύο εμβολίων. “Τα εμβόλια mRNA είναι πολύ αποτελεσματικά στην πρόληψη της συμπτωματικής COVID-19 μεταξύ του προσωπικού υγειονομικής περίθαλψης HCP των ΗΠΑ.

Η υψηλή κάλυψη εμβολιασμού μεταξύ του προσωπικού υγειονομικής περίθαλψης HCP και του γενικού πληθυσμού είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη της COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες”, ανέφεραν οι ερευνητές.

“Αυτή η μελέτη, που προστέθηκε στις πολλές μελέτες που προηγήθηκαν, ήταν καθοριστικής σημασίας για τα CDC, αλλάζοντας τις συστάσεις του για όσους εμβολιάστηκαν πλήρως κατά της COVID-19”, δήλωσε ο διευθυντής των CDC Rochelle Walensky για τα ευρήματα.

Όπως σημείωσε ο Walesnky, αυτή δεν είναι η πρώτη μελέτη που δείχνει τα πραγματικά στοιχεία για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων COVID-19.

Οι ερευνητές στο Ισραήλ τον Φεβρουάριο, για παράδειγμα, διαπίστωσαν ότι το εμβόλιο κορωνοϊού της Pfizer πέτυχε πτώση 94% στις συμπτωματικές μολύνσεις από κορωνοϊούς. Εκείνη την εποχή, τα αποτελέσματα που αξιολογήθηκαν από ομότιμους ήταν μεταξύ των πρώτων που έδωσαν μια ματιά στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου σε πραγματικές συνθήκες και έδειξαν συνέπεια με υψηλή αποτελεσματικότητα εμβολίου 95% που αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια των κλινικών δοκιμών.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ