Αυτοφροντίδα : Φροντίστε τον εαυτό σας


Η καταναλωτική πλευρά της αυτοεξυπηρέτησης έχει πολλούς από εμάς πεπεισμένους ότι η αυτοεξυπηρέτηση ισούται με τις κανονικές μέρες σπα, το κρασί στην μπανιέρα, τις ακριβές διακοπές, τη λιανική θεραπεία, καθώς και οτιδήποτε άλλο της ποικιλίας ” treat yo self ,όλα αυτά τα πράγματα είναι υπέροχα και μπορούν σίγουρα να είναι πτυχές της αυτο-φροντίδας και της αυτο-συντήρησής σας, αλλά η αληθινή, αυθεντική αυτο-φροντίδα περιλαμβάνει περισσότερα από αυτό.

Φροντίστε εσάς όπως θα φροντίζατε τους άλλους

  • Στην ουσία, αυτό είναι η αυτοεξυπηρέτηση: φροντίδα για τον εαυτό μας . Είναι πραγματικά οτιδήποτε κάνουμε σκόπιμα,  έχοντας κατά νου τη δική μας ευημερία. Σημαίνει να δίνουμε στον εαυτό μας την ίδια χάρη, συμπόνια και φροντίδα που δίνουμε στους άλλους.

Ακούστε τις ανάγκες σας

  • Αυτή η αντίδραση οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι πολλοί από εμάς διδάχτηκαν να βοηθήσουμε τους άλλους και να βάλουμε τις ανάγκες άλλων μπροστά από τις δικές μας. Ενώ πιστεύω ότι ο αλτρουισμός είναι μια αρετή, δεν παίρνω το μήνυμα ότι αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ζήσουμε μια ζωή που περνάμε αγνοώντας τις δικές μας ανάγκες. Η αλήθεια είναι ότι όλοι έχουμε ανάγκες – συναισθηματικές, ψυχικές, σωματικές και πνευματικές ανάγκες. Όλοι μας. Κανείς δεν εξαιρείται. Επιπλέον, δεν ειλικρινά δεν είμαστε καλοί στους άλλους, εάν αγνοούμε τις ανάγκες μας – γινόμαστε αγανακτισμένοι, εξαντλημένοι και τελικά εξουθενωμένοι. Η αυτοεξυπηρέτηση μας βοηθά να ανεφοδιάζουμε και να επαναφορτίζουμε, ώστε να μπορούμε να είμαστε εκεί για άλλους. Εάν δεν εμφανίζονται για τους εαυτούς μας, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να εμφανιστεί στους ανθρώπους στη ζωή μας. Νομίζω ότι η Audre Lorde το είπε καλύτερα: «Η φροντίδα για τον εαυτό μου δεν είναι αυτοεκτίμηση, είναι αυτοσυντήρηση.

 Η αυτο-φροντίδα σημαίνει να κάνουμε check-in με τον εαυτό. Όταν το κάνουμε αυτό, αναγνωρίζουμε ότι έχουμε διαφορετικές ανάγκες ανάλογα με την κατάσταση και ανάλογα με την ημέρα. Αυτά τα check-in μας κάνουν να γνωρίζουμε τις μοναδικές ανάγκες μας.

Ακολουθεί βίντεο για αυτοφροντίδα

 

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ