Covid Γαλλία: Πέτυχε το ορόσημο των 20 εκατομμυρίων στην προσπάθεια εμβολιασμού


Covid Γαλλία: Η Γαλλία στοχεύει να χορηγήσει 30 εκατομμύρια πρώτες δόσεις έως τις 15 Ιουνίου – Η Γαλλία πέτυχε τον στόχο της έγχυσης 20 εκατομμυρίων αρχικών δόσεων εμβολίων κορωνοϊού το Σάββατο, λίγες μέρες πριν από την εξαιρετικά αναμενόμενη επανέναρξη των εστιατορίων, καθώς η κυβέρνηση είχε αρχίσει να αρνείται σε εθνικό επίπεδο. Ο Πρόεδρος Emmanuel Macron ανακοίνωσε το ορόσημο σε ένα tweet που έλεγε «20 εκατομμύρια» με ένα πράσινο σημάδι επιλογής, έναν αριθμό που αντιπροσωπεύει περίπου το 30% του πληθυσμού.

Σχεδόν εννέα εκατομμύρια είχαν επίσης μια δεύτερη δόση εμβολίου. «Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για ολόκληρη τη χώρα, διότι υποστηρίζει τις προοπτικές μας για τον τερματισμό αυτής της κρίσης», δήλωσε ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ σε δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή τους στον χώρο μαζικού εμβολιασμού στο συνεδριακό κέντρο Porte de Versailles στο Παρίσι.

Η κυβέρνηση στοχεύει να εγχύσει 30 εκατομμύρια αρχικές δόσεις έως τις 15 Ιουνίου, όταν ο Macron είπε ότι όλοι οι ενήλικες θα μπορούν να εγγραφούν σε ένα εμβόλιο που προορίζεται επί του παρόντος για ομάδες προτεραιότητας και ενήλικες άνω των 50.

«Είναι προσιτό», είπε ο Castex. Οι αρχές ανέφεραν επίσης περαιτέρω μείωση του αριθμού των ασθενών που χρειάζονται εντατική φροντίδα στα νοσοκομεία.

Ο αριθμός των ατόμων σε εντατική περίθαλψη ανήλθε σε 4.352 την Παρασκευή, μείωση κατά 90 άτομα από την προηγούμενη ημέρα και πολύ κάτω από την κορυφή των 6.001 κατά τη διάρκεια του «τρίτου κύματος» λοιμώξεων που έπληξε τη Γαλλία από τον Μάρτιο.

Την Τετάρτη, τα μουσεία, τα θέατρα, οι κινηματογράφοι και οι αίθουσες συναυλιών θα ανοίξουν εκ νέου με περιορισμένη χωρητικότητα μετά από έξι εβδομάδες κλεισίματος για να σταματήσει η πανδημία και η εθνική απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ωθηθεί στις 9:00 μ.μ. (19.00 GMT) από τις 7 μ.μ.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ