Καταιγίδα Ινδία: Εν μέσω των δεινών covid, προετοιμάζεται για τον κυκλώνα Tauktae στη δυτική ακτή


Καταιγίδα Ινδία: Η ισχυρή κυκλωνική καταιγίδα Tauktae αναμένεται να πλήξει την ακτή του Γκουτζαράτ της Ινδίας κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, με ταχύτητες ανέμου έως και 175 kmph (109 mph). Η Ινδία άρχισε να εκκενώνει χιλιάδες ανθρώπους από χαμηλές περιοχές κατά μήκος της δυτικής ακτής της. “Είναι πολύ πιθανό να ενταθεί περαιτέρω κατά τη διάρκεια των 24 ωρών και να κινηθεί βόρεια-βορειοδυτικά και να φτάσει στις ακτές του Γκουτζαράτ το απόγευμα της 17ης Μαΐου”, ανέφερε το υπουργείο Μετεωρολογίας της Ινδίας σε δήλωση, σύμφωνα με το Reuters.

Οι Financial Times αναφέρουν ότι η Εθνική  Δύναμη Αντιμετώπισης Καταστροφών (NDRF) έχει ήδη δημιουργήσει 100 ομάδες βοήθειας και διάσωσης και αναπτύσσονται στις παράκτιες περιοχές Γκουτζαράτ, Μαχαράστρα, Γκόα, Κεράλα, Καρνάτακα και Ταμίλ Ναντού.

Έχουν αναπτυχθεί επίσης ομάδες διάσωσης και ανακούφισης από τον στρατό, το ναυτικό και την ακτοφυλακή, μαζί με πλοία και αεροσκάφη. «Λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την εκκένωση ανθρώπων στις περιοχές που πλήττονται από τον κυκλώνα, ώστε να διασφαλιστεί μηδενική απώλεια ζωής», ανέφερε η κυβέρνηση σε δήλωση.

Μία από τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ινδική κυβέρνηση είναι η αντιμετώπιση του υψηλού φορτίου ασθενών με COVID-19. Σε δήλωσή του, ο αρχηγός του Γκουτζαράτ, Βιτζέι Ρόπιαν ζήτησε από αξιωματούχους να διασφαλίσουν ότι η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε νοσοκομεία και άλλες ιατρικές εγκαταστάσεις COVID-19 δεν θα διακοπεί κατά τη διάρκεια της παροχής οξυγόνου.

Στη γειτονική πολιτεία της Μαχαράστρα, η κυβέρνηση μετέφερε ασθενείς με COVID-19, που εισήχθησαν σε προσωρινά κέντρα της πρωτεύουσας της Βομβάης, σε άλλα νοσοκομεία καθώς ο κυκλώνας προχωρά προς το Γκουτζαράτ, ανέφερε το γραφείο του υπουργού.

Το Γκουτζαράτ φιλοξενεί επίσης μερικά από τα μεγαλύτερα διυλιστήρια και λιμάνια της Ινδίας. Το διυλιστήριο Jamnagar, το μεγαλύτερο συγκρότημα διυλιστηρίων πετρελαίου στον κόσμο, που ανήκει στην Reliance Industries, «λαμβάνει όλες τις προφυλάξεις», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Reuters.

Και στο λιμάνι Kandla, το μεγαλύτερο κυβερνητικό λιμάνι της χώρας, οι αρχές λένε ότι έχουν ληφθεί μέτρα για την απομάκρυνση περίπου 5.000 ατόμων από χαμηλές περιοχές. «Έχουμε ήδη εκδώσει συμβουλευτική και σταματήσαμε να παίρνουμε σκάφη μέσα. Δεν θα υπάρξει ελλιμενισμός αύριο το πρωί, και όλα τα σκάφη θα σταλούν στην ανοικτή θάλασσα,” είπε ο Mehta, πρόεδρος του λιμανιού Kandla.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ