ΗΠΑ Νέα Υόρκη: Το αεροδρόμιο LaGuardia επαναπροσδιορίζεται με έργα τέχνης


ΗΠΑ Νέα Υόρκη: Αλλαγή της ταξιδιωτικής αφήγησης: Σε μια περιοχή του Αεροδρομίου LaGuardia έχει δοθεί ένα νέο δροσερό μακιγιάζ, συμπεριλαμβανομένης μιας συναρπαστικής εγκατάστασης έργων τέχνης που δημιουργήθηκε από την καλλιτέχνη Sarah Sze. Ένα από τα κίνητρα πίσω από την επιτροπή είναι να βοηθήσει στον επαναπροσδιορισμό του αεροδρομίου. Μία από τις μετασχηματιστικές εγκαταστάσεις που βοηθούν στη διαμόρφωση του αεροδρομίου είναι ένα υπέροχο σφαιρικό γλυπτό, με τίτλο «Μικρότερο από την Ημέρα». Η έμπνευση για το κομμάτι (και ο τίτλος του) προέρχεται από ένα ποίημα της Έμιλι Ντίκινσον με τίτλο «Επειδή δεν μπορούσα να σταματήσω για το θάνατο», το οποίο συλλογίζεται για το τελικό της ζωής.

Αντιμετώπιση των κουρασμένων με το ζωντανό και νέο

Το αεροδρόμιο LaGuardia της Νέας Υόρκης είχε μια αξιοζήλευτη φήμη ως ένα από τα χειρότερα αεροδρόμια στις ΗΠΑ. Αυτό σχετίζεται τόσο με την εμπειρία των επιβατών όσο και με τη συνολική εμφάνιση και αίσθηση του εσωτερικού και του εξωτερικού χώρου.

Σε εξέλιξη πραγματοποιείται μια σειρά από ανακαινίσεις στους τερματικούς σταθμούς του αεροδρομίου, το σύστημα στάθμευσης και τους χώρους αναχώρησης και παραλαβής. Μερικές από τις κύριες καταγγελίες για το αεροδρόμιο τα τελευταία χρόνια έχουν συμπεριλάβει ότι το αεροδρόμιο είναι πολύ περιορισμένο, με χαμηλό φωτισμό και γενικά βρώμικο.

Τα πράγματα είναι έτοιμα να αλλάξουν και τα έργα τέχνης αναδημιουργούν το αεροδρόμιο ως ένα φρέσκο, ενδιαφέροντα και απαιτητικό χώρο. Sarah Sze, καθηγήτρια εικαστικών τεχνών στην Κολούμπια Η Sze είναι μια σύγχρονη καλλιτέχνης που ειδικεύεται σε έργα γλυπτικής και εγκατάστασης, αντλώντας από καθημερινά αντικείμενα για να δημιουργήσει τοπία πολυμέσων.

Προηγουμένως η Sze σχεδίασε ένα συναρπαστικό έργο τέχνης για το μετρό Second Avenue στη Νέα Υόρκη. Το Blueprint for a Landscape (2017) ήταν το όνομα του έργου που μετέτρεψε καθεμία από τις τρεις εισόδους και τον ενδιάμεσο ημιώροφο στον σταθμό 96th Street, δίνοντας στον μετακινούμενο την ευκαιρία να εξετάσει και να ενισχύσει τον τρόπο με τον οποίο κινούνται μέσα στο διάστημα.

Το έργο της Sze χαρακτηρίζεται από τη δημιουργία εγκαταστάσεων και περίπλοκων γλυπτών από τις λεπτομέρειες της καθημερινής ζωής. Αυτό περιλαμβάνει τη λήψη φαινομενικά καθημερινών αντικειμένων και συνηθισμένων υλικών και τη διαμόρφωσή τους με νέα σημασία. Πολλές από τις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου έχουν διαμορφωθεί από αλουμίνιο και χάλυβα με επικάλυψη σκόνης.

Ιστορίες της Νέας Υόρκης

Τα νέα έργα τέχνης της Sze για το LaGuardia είναι μεγάλα και αγκαλιάζουν, το καθένα ζυγίζει αρκετούς τόνους και αναρτάται σε διαφορετικούς χώρους εντός του αεροδρομίου, συμπεριλαμβανομένου του μεγάλου αίθριου στον Τερματικό Β.

Το νέο κτίριο Terminal B θα ανοίξει για το κοινό το Σάββατο 13 Ιουνίου, 2021.

Η έκθεση “Συντομότερη από την Ημέρα” είναι αυτή που έχει προσελκύσει το μεγαλύτερο δημόσιο ενδιαφέρον. Αυτό το εντυπωσιακό κομμάτι συνδυάζει φωτογραφίες, φως, ήχο και βιντεοπροβολές σε σκισμένο χαρτί που βρίσκεται σε ανάρτηση με μια λεπτή διάταξη ικριωμάτων αποτελούμενη από μπαμπού και μεσαίες ράβδους από μέταλλο.

Λέει στον David Pogue του CBS ότι η εγκατάσταση που εγκαινιάζει η Νέα Υόρκη, ύψους 25 μέτρων, αποτελείται από έναν ποικίλο νυχτερινό και αστερισμό εικόνων της πόλης που αγαπά. Τα έργα της Sze είτε βοηθούν στην προσαρμογή ενός ιστότοπου ώστε να φανταστεί εκ νέου τον σκοπό του να ξεκινήσει νέα επίπεδα ευαισθητοποίησης ή συναισθήματος, οπότε επιδιώκουν πιο ριζικά την αποδόμηση και την αναστάτωση του αστικού ιστού.

Ενώ υπάρχει προφανώς ένα οικολογικό θέμα, που προέρχεται από την ανακύκλωση υλικών, η Sze επιδιώκει επίσης να κάνει τους ανθρώπους να επανασυνδεθούν με τους χώρους που καταλαμβάνουν και να αλληλοσυνδεθούν μεταξύ τους πιο δυνατά.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ