Μαύροι κύκλοι: Θεραπείες για άντρες

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια σας αποτελούν περισσότερο αισθητική ανησυχία παρά θέμα υγείας. Μερικοί άνδρες μπορεί να πιστεύουν ότι οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια τους τους κάνουν να φαίνονται μεγαλύτεροι, λιγότερο νεανικοί και ενεργητικοί ή χρειάζονται περισσότερο ύπνο. Πολλοί άντρες δεν αισθάνονται άνετα να φορούν μακιγιάζ για να κρύψουν τους μαύρους κύκλους. Λοιπόν, ποιες είναι οι εναλλακτικές λύσεις για τους άνδρες που θέλουν να απαλλαγούν από τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια τους;

Μειώστε τα αιμοφόρα αγγεία σας

Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε μια κρύα κομπρέσα στα μάτια σας για περίπου 20 λεπτά. Το κρύο μπορεί να μειώσει το πρήξιμο και να βοηθήσει στη συστολή των αιμοφόρων αγγείων. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της εμφάνισης των μαύρων κύκλων.

Αλόη

Η αλόη βέρα έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και ενυδατικές και αντιγηραντικές επιδράσεις στο δέρμα. Πριν πάτε για ύπνο, εξετάστε το ενδεχόμενο να κάνετε μασάζ με γέλη αλόης βέρα κάτω από τα μάτια σας και να την αφήσετε για περίπου 10 λεπτά πριν καθαρίσετε με ένα καθαρό πανί ή βαμβάκι. Οι υποστηρικτές της φυσικής επούλωσης προτείνουν ότι αυτό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της εμφάνισης των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια σας.

Λάδι καρύδας

Οι ενυδατικές ιδιότητες του ελαίου καρύδας προάγουν την υγεία του δέρματος. Οι φυσικοί θεραπευτές προτείνουν τη θεραπεία μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια σας κάνοντας μασάζ με μερικές σταγόνες παρθένου ελαίου καρύδας κάτω από τα μάτια σας πριν πάτε για ύπνο και στη συνέχεια αφήνοντας το εκεί για μια νύχτα.

Τοματοχυμός

Σύμφωνα με μια αξιόπιστη πηγή του 2012, το φυτοχημικό λυκοπένιο που βρίσκεται στις ντομάτες είναι ευεργετικό για το δέρμα. Οι υποστηρικτές της φυσικής επούλωσης προτείνουν ανάμιξη ίσων μερών χυμού ντομάτας και χυμού λεμονιού και στη συνέχεια εφαρμογή αυτού του μείγματος κάτω από τα μάτια σας για περίπου 10 λεπτά πριν το πλύνετε με κρύο νερό. Μπορείτε να εφαρμόσετε το μείγμα δύο φορές την ημέρα για δύο έως τρεις εβδομάδες.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here