Κορονοϊός: Γιατί αποφασίστηκε ένα self test για τα σχολεία – Στο «τραπέζι» τα προνόμια εμβολιασμένων

Η απόφαση που αφορά μόνο ένα τεστ την εβδομάδα είναι είναι καθαρά «λογιστικοί», ανέφερε το μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, Αχιλλέας Γκίκας

Υπό συζήτηση βρίσκεται το ενδεχόμενο να δοθούν περισσότερες «ελευθερίες» ή προνόμια, για τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί, ανέφερε το μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων και καθηγητής Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αχιλλέας Γκίκας, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε γνωστοποίηση συγκεκριμένων ενεργειών.

Ο ίδιος μιλώντας στον ANT1, αναφέρθηκε παράλληλα και στο ζήτημα των self test στα σχολεία, διευκρινίζοντας του λόγους για τους οποίους η απόφαση αφορά μόνο ένα τεστ την εβδομάδα, οι οποίοι όπως είναι είναι καθαρά «λογιστικοί».

Αναφορικά με τους εμβολιασμούς και στην πιθανότητα οι πολίτες να λαμβάνουν σκευάσματα διαφορετικών εταιρειών, λόγω των προβλημάτων που έχουν προκύψει με το εμβόλιο της AstraZeneca, ανέφερε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι είναι επιτρεπτή η διασταύρωση των εμβολίων.

«Δεν αρκεί η μία δόση. Έχει ένα βαθμό προστασίας, ανεβάζει αντισώματα αλλά δεν είναι αρκετό για την προστασία μας. Πρέπει να καταλάβουμε ότι τελικός στόχος του εμβολίου είναι να μην πεθάνουμε» κατέληξε.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ