Οργασμός : Οι μεταβολές που προκαλεί στο σώμα


Όταν έχετε οργασμό – γνωστό ως cum ή climax – η σεξουαλική ένταση αυξάνεται μέχρι να φτάσει στο αποκορύφωμά της και η πίεση στο σώμα και στα γεννητικά όργανα απελευθερώνεται.  Το σώμα κάθε ατόμου είναι διαφορετικό, αλλά υπάρχουν μερικά φυσικά σημάδια οργασμού. Το πιο αξιοσημείωτο σημάδι είναι ένα πολύ έντονο, ευχάριστο συναίσθημα στα γεννητικά σας όργανα και σε όλο το σώμα σας.

Οι μύες του κόλπου ή του πέους σας , καθώς και ο πρωκτός σας , συστέλλονται (συμπίεση) περίπου μία φορά το δευτερόλεπτο, 5-8 φορές. Ο καρδιακός ρυθμός και τα επίπεδα αναπνοής αυξάνονται.

Μεταβολές σώματος όταν υπάρχει οργασμός

  • Κατά τη διάρκεια ενός οργασμού, το πέος σας συνήθως ψεκάζει μια μικρή ποσότητα (1-2 κουταλιές της σούπας) σπέρματος (cum) – αυτό ονομάζεται εκσπερμάτωση. Είναι πιθανό να έχετε οργασμό χωρίς εκσπερμάτιση ή εκσπερμάτιση χωρίς να έχετε οργασμό, αλλά συνήθως συμβαίνουν μαζί.
  • Είναι σύνηθες για τον κόλπο σας να βραχεί πραγματικά πριν και κατά τη διάρκεια ενός οργασμού. Είναι επίσης πιθανό ένα διαφορετικό υγρό να ψεκάζει ή να στάζει από τον αιδοίο σας πριν ή κατά τη διάρκεια ενός οργασμού (αυτό μερικές φορές ονομάζεται γυναικεία εκσπερμάτωση ή ψεκασμός). Αυτό το υγρό δεν είναι κατούρημα. Η εκσπερμάτωση από αιδοίο είναι λιγότερο συχνή από την εκσπερμάτωση από ένα πέος – μερικοί άνθρωποι το κάνουν και μερικοί δεν το κάνουν – και τα δύο είναι εντελώς φυσιολογικά.
  • Αμέσως μετά από έναν οργασμό, η κλειτορίδα σας ή τα μάτια (κεφάλι) του πέους σας μπορεί να αισθάνονται πολύ ευαίσθητα ή δυσάρεστα να αγγίξουν. Μπορεί να έχετε «σεξουαλική έξαψη» – το στήθος, ο λαιμός και το πρόσωπό σας αλλάζουν χρώμα για μικρό χρονικό διάστημα. Οι οργασμοί απελευθερώνουν ενδορφίνες (ορμόνες που νιώθουν καλά), οπότε μπορεί να αισθάνεστε υπνηλία, χαλαροί και χαρούμενοι στη συνέχεια – αυτός είναι ο λόγος που μερικοί άνθρωποι οργασμό για να ανακουφίσουν τον πόνο, το άγχος ή να τους βοηθήσουν να κοιμηθούν.

Οι οργασμοί είναι το ίδιο για κάθε άτομο ή κάθε φορά που έχετε έναν, είναι πολύ έντονα, μερικά είναι πολύ ήπια και μερικά είναι ενδιάμεσα. Διαφέρουν για διάφορους λόγους, όπως πόσο άνετα είστε, πόσο σεξουαλικά εθσμένοι είστε και πόση σεξουαλική ένταση δημιουργήσατε πριν από τον οργασμό σας.

Ακολουθεί βίντεο για τον οργασμό

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ