Τσάι ιβίσκου: Το φυσικό… φάρμακο για την υπέρταση!


Μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο, όμως το τσάι ιβίσκου μπορεί να κάνει πραγματικά… θαύματα για την υγεία σου.

Αυτό το πορφυρό υγρό που προέρχεται από το φυτό ιβίσκο, κρύο ή ζεστό όπως κάθε άλλο τσάι, έχει σύμφωνα με τους ειδικούς σημαντικότατα οφέλη για τον οργανισμό σου, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην εύρυθμη λειτουργία του.

Ρίχνει την πίεση
Το μεγαλύτερο όφελος του τσαγιού ιβίσκου είναι το ότι αποδεδειγμένα είναι αποτελεσματικό κατά της υπέρτασης, ρίχνοντας τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης.

Θέλει, όμως, προσοχή ώστε να μην πέσει η πίεση κάτω και από τα φυσιολογικά όρια. Σύμφωνα με τους διαιτολόγους – διατροφολόγους, 3 φλυτζάνια την ημέρα είναι αρκετά.

Μειώνει τη χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια
Σύμφωνα με έρευνες, το τσάι ιβίσκου έχει την ιδιότητα να μειώνει τα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης στο αίμα, καθώς και αυτά των τριγλυκεριδίων. Αντίθετα, αυξάνει τα επίπεδα της «καλής» χοληστερόλης.

Βοηθάει στην καλή λειτουργία του εντέρου
Το «κλειδί» για την καλή λειτουργία του εντέρου και γενικότερα της πέψης, είναι η ενυδάτωση και το τσάι ιβίσκου βοηθάει ακριβώς σε αυτό.

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, είναι ιδιαίτερα διουρητικό, κάτι που σημαίνει ότι όχι μόνο βοηθάει στην αποβολή του νατρίου και των υγρών από τον οργανισμό, αλλά συμβάλλει και στην καλή λειτουργία του εντέρου.

Μην το παρακάνεις
Όπως κάθε τι διατροφικό, στερεό ή υγρό, μπορεί να έχει σε περίπτωση υπερβολικής κατανάλωσης αρνητικές επιπτώσεις στον οργανισμό.

Έτσι και το τσάι ιβίσκου μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο συκώτι λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε αλουμίνιο και μαγγάνιο.

Σε κάθε περίπτωση, πριν αποφασίσεις να το καταναλώσεις, καλό θα είναι να έχεις συμβουλευτεί τον γιατρό σου ή κάποιον πιστοποιημένο διαιτολόγο – διατροφολόγο, που θα σε κατευθύνουν αρμοδίως.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ