Antony Fauci: “Η πανδημία εκθέτει τις αναμφισβήτητες επιπτώσεις του ρατσισμού στις ΗΠΑ”


Antony Fauci: Ο Δρ Anthony Fauci, ο κορυφαίος εμπειρογνώμονας για τις μολυσματικές ασθένειες του έθνους, δήλωσε την Κυριακή ότι το ξέσπασμα κορωνοϊού στις ΗΠΑ “έριξε ένα έντονο φως στις αποτυχίες της δικής μας κοινωνίας” σχετικά με το πώς ο ιός επηρέασε τις μειονοτικές κοινότητες. Ο Fauci δήλωσε ότι “οι αναμφισβήτητες επιπτώσεις του ρατσισμού” έχουν οδηγήσει σε απαράδεκτες ανισότητες στην υγεία που έπληξαν ιδιαίτερα τους Αφροαμερικανούς, τους Λατίνους και τους ιθαγενείς Αμερικανούς κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Προέδρου Joe Biden έκανε τα σχόλια κατά τη διάρκεια διαδικτυακής ομιλίας έναρξης για την τελετή αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Emory την Κυριακή.

Είπε στους αποφοίτους στην Ατλάντα ότι πολλά μέλη μειονοτικών ομάδων εργάζονται σε βασικές θέσεις εργασίας, όπου ενδέχεται να εκτεθούν στο μυθιστόρημα του κορωνοϊού. Σημείωσε ότι είναι πιο πιθανό να μολυνθούν εάν εκτεθούν λόγω ιατρικών καταστάσεων όπως υπέρταση, χρόνια πνευμονοπάθεια, διαβήτης ή παχυσαρκία.

“Τώρα, πολύ λίγες από αυτές τις συννοσηρότητες έχουν φυλετικούς καθοριστικούς παράγοντες”, δήλωσε ο Fauci.

“Σχεδόν όλα σχετίζονται με τους κοινωνικούς καθοριστικούς παράγοντες της υγείας που χρονολογούνται από δυσμενείς συνθήκες, τις οποίες μερικοί έγχρωμοι βρίσκουν από τη γέννησή τους σχετικά με τη διαθεσιμότητα επαρκούς διατροφής, την πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και τις αναμφισβήτητες επιπτώσεις του ρατσισμού στην κοινωνία μας”, συνεχίζει.

Τον περασμένο μήνα, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων χαρακτήρισαν τον ρατσισμό «σοβαρή» απειλή για τη δημόσια υγεία. Τα CDC είπαν ότι η COVID-19 έγινε αισθητή πιο σοβαρά σε κοινότητες χρώματος, σε περιοχές που έχουν επίσης “βιώσει δυσανάλογους αριθμούς περιπτώσεων και θανάτους”.

“Η αντιμετώπιση του αντίκτυπου του ρατσισμού δεν θα είναι εύκολη”, δήλωσε η διευθύντρια των CDC, Δρ Rochelle Walensky, σε δήλωση στον ιστότοπο του οργανισμού.

“Ξέρω ότι μπορούμε να το κάνουμε αυτό εάν συνεργαστούμε. Σίγουρα ελπίζω ότι θα γείρετε και θα συμμετάσχετε μαζί μου.”

Την Κυριακή, ο Fauci είπε ότι η διόρθωση του κοινωνικού λάθους θα χρειαστεί δέσμευση δεκαετιών και προέτρεψε τους αποφοίτους να είναι μέρος της λύσης.

Μόλις η κοινωνία επιστρέψει σε «κάποια μορφή κανονικότητας», είπε, οι άνθρωποι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι μολυσματικές ασθένειες έχουν δυσανάλογα νοσηλευτεί και έχουν σκοτώσει ανθρώπους χρώματος.

Στον  Fauci απονεμήθηκε επίσης το μετάλλιο του προέδρου του Πανεπιστημίου Emory την Κυριακή. Αποδεχόμενος το βραβείο, ο Fauci επαίνεσε τους αποφοίτους που αντιμετώπισαν τη βαθιά αναστάτωση της πανδημίας.

“Η κοινωνική διαίρεση είναι αντιπαραγωγική σε μια πανδημία”, δήλωσε ο Fauci. “Δεν πρέπει να διαφωνούμε μεταξύ μας, καθώς ο ιός είναι ο εχθρός, όχι ο ένας του άλλου.” “Όχι, αφού η πανδημία της γρίπης του 1918 αντιμετώπισε την ανθρωπότητα ως κρίση δημόσιας υγείας αυτού του μεγέθους”, συνέχισε.

“Ο καθένας από εσάς αξίζει τεράστιο σεβασμό για την εξαιρετική προσαρμοστικότητα, την ανθεκτικότητα και την αφοσίωσή του στη μάθηση, την ολοκλήρωση των σπουδών του και την αποφοίτησή του παρά τις τεράστιες δυσκολίες και αβεβαιότητες.”

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ