ΗΠΑ Εκπαίδευση: Στρατηγικές τεστ κορωνοϊού, ενώ οι απόψεις διαφέρουν πολύ στα σχολεία


ΗΠΑ Εκπαίδευση: Οι ειδικοί είναι διχασμένοι σχετικά με το πόσο χρήσιμα είναι τα τεστ κορωνοϊού μέσα στα σχολεία καθώς περισσότεροι άνθρωποι εμβολιάζονται και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μειώνονται. Τα παιδιά κάνουν δειγματοληψία στη μύτη τους ή δειγματοληπτικό σάλιο στο σχολείο για να δοκιμάσουν τον κορωνοϊό σε πόλεις όπως η Βαλτιμόρη, η Νέα Υόρκη και το Σικάγο. Σε άλλα μέρη των ΗΠΑ, οι σχολικές περιοχές είναι απρόθυμες να ελέγξουν ακόμα και μαθητές που εμφανίζουν σημάδια ασθένειας για την COVID-19.

Οι αξιωματούχοι της εκπαίδευσης και της υγείας σε ολόκληρη τη χώρα έχουν υιοθετήσει διαφορετικές προσεγγίσεις για να δοκιμάσουν μαθητές και μέλη του προσωπικού – και πολύ διαφορετικές θέσεις ή αν θα τους δοκιμάσουν καθόλου καθώς περισσότερα παιδιά εγκαταλείπουν εικονικές αίθουσες διδασκαλίας για προσωπική μάθηση.

Ορισμένα κράτη έχουν απορρίψει το μερίδιό τους στα δισεκατομμύρια δολάρια που η διοίκηση Biden διέθεσε για τη διεξαγωγή τεστ κορωνοϊού στα σχολεία.

Αξιωματούχοι σε περιοχές που έχουν αποδεχτεί τις δοκιμές το περιγράφουν ως σημαντικό εργαλείο για να διασφαλίσουν ότι τα σχολεία θα ξανανοίξουν με ασφάλεια και ότι οι λοιμώξεις θα παραμείνουν υπό έλεγχο.

Σημειώνουν ότι διαφορετικά ο ιός μπορεί να αποφύγει την ανίχνευση, καθώς οι νέοι με τον ιό είναι συχνά ασυμπτωματικοί και οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί έχουν εμβολιαστεί.

Ωστόσο, πολλοί διευθυντές σχολείων και οικογένειες, κουρασμένοι από διαταραχές που σχετίζονται με την πανδημία, βλέπουν ελάχιστα οφέλη στον έλεγχο παιδιών, τα οποία τείνουν να μην αρρωσταίνουν τόσο πολύ από την COVID-19 όσο οι ενήλικες.

Εν τω μεταξύ, κάθε θετικό τεστ που εμφανίζεται σε ένα σχολείο μπορεί να προκαλέσει παραγγελίες καραντίνας που αναγκάζουν τους μαθητές να μαθαίνουν από το σπίτι.

Εκλεγμένοι αξιωματούχοι στην Αϊόβα και το Αϊντάχο γνωστοποίησαν τις απόψεις τους, απορρίπτοντας εκατομμύρια ομοσπονδιακές ενισχύσεις για εθελοντικές δοκιμές COVID-19 στα σχολεία.

“Αυτό είναι το ποσό των 95 εκατομμυρίων δολαρίων σας”, δήλωσε ο κυβερνήτης της Iowa, Kim Reynolds, Ρεπουμπλικανός στο Fox News, αφού σχολίασε ότι, κατά την άποψή του, ο πρόεδρος Joe Biden “πιστεύει ότι η COVID μόλις ξεκίνησε.”

Στο Αϊντάχο, η κρατική Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψε 40,3 εκατομμύρια δολάρια σε προσφερόμενη χρηματοδότηση.

“Τα σχολεία δεν είναι ιατρικές εγκαταστάσεις και δεν θα πρέπει να θέτουμε αυτή την ευθύνη στα σχολεία μας”, δήλωσε σε δημοσίευμα με ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ο εκπρόσωπος του δημοκρατικού κράτους Tammy Nichols.

“Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε ιατρικές εγκαταστάσεις και προσωπικό που διαθέτουν άδεια, πιστοποίηση και ασφάλιση για τη διαχείριση αυτών των πραγμάτων.”

Οι ειδικοί είναι διχασμένοι σχετικά με το πόσο χρήσιμο είναι να δοκιμάσετε τον κορωνοϊό μέσα στα σχολεία καθώς περισσότεροι άνθρωποι εμβολιάζονται και επιβεβαιώνεται ότι τα κρούσματα μειώνονται.

Ο Joshua Salomon, καθηγητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, ο οποίος υποστηρίζει φοιτητές προσυμπτωματικού ελέγχου, δήλωσε ότι η διαδικασία θα μπορούσε να βοηθήσει στον περιορισμό των επιδημιών που περιλαμβάνουν πιο μεταδοτικές παραλλαγές.

“Βασικά, σας παρέχει ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο για πράγματα που ενδέχεται να μην μπορούμε να προβλέψουμε”, δήλωσε ο Salomon.

Αλλά η Δρ. Μόνικα Γκάντι, καθηγήτρια ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο, δήλωσε ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού του έθνους καθιστά τα τεστ λιγότερο χρήσιμα, επειδή τα ανοσοποιημένα άτομα είναι πολύ λιγότερο πιθανό να μολυνθούν.

Ταυτόχρονα, είπε, ότι τα ψευδώς θετικά στο σχολικό περιβάλλον έχουν σημαντικές συνέπειες όταν προκαλούν επιστροφή στην ηλεκτρονική μάθηση.

Οι δοκιμές διαλογής έχουν διαδραματίσει βασικό ρόλο στο άνοιγμα των σχεδίων για σχολεία στη Νέα Υόρκη και σε φιλελεύθερες πολιτείες όπως η Καλιφόρνια και η Μασαχουσέτη.

Ορισμένες περιοχές, όπως τα δημόσια σχολεία της Βαλτιμόρης, χρησιμοποιούν τις λεγόμενες συγκεντρωτικές μεθόδους δοκιμών που συνδυάζουν πολλαπλά δείγματα από μαθητές στο νηπιαγωγείο έως την όγδοη τάξη.

Ένα θετικό αποτέλεσμα οδηγεί σε καραντίνα όλων των ατόμων στην πισίνα. Η περιοχή χρησιμοποιεί ατομικές δοκιμές PCR με βάση το σάλιο για να ελέγξει τους μαθητές του γυμνασίου. “Κάνοντας αυτό το τεστ διαλογής, μπορείτε πραγματικά να πιάσετε τις περιπτώσεις νωρίς και αυτό είναι πραγματικά αποτελεσματικό στην αποτροπή της μετάδοσης”, δήλωσε ο Cleo Hirsch, ο οποίος επιβλέπει τις δοκιμές στα δημόσια σχολεία της Βαλτιμόρης.

Στο Σικάγο, οι δοκιμές παρακολούθησης για την COVID-19 ήταν μέρος της συμφωνίας επαναλειτουργίας της περιοχής με την ένωση εκπαιδευτικών. Για μαθητές του δημοτικού που είναι τουλάχιστον 10, η περιοχή δοκιμάζει ένα ποσοστό τυχαία, εστιάζοντας σε ταχυδρομικούς κώδικες με τα πιο επιβεβαιωμένα COVID-19 κρούσματα.

Η περιοχή δοκιμάζει ένα δείγμα μαθητών γυμνασίου σε όλη την πόλη. Οι εξετάσεις απαιτούν τη γονική συγκατάθεση.

Στη Μασαχουσέτη, η οποία βασίζεται επίσης σε συγκεντρωτικές δοκιμές, τα δεδομένα που συλλέγονται δείχνουν ένα ποσοστό θετικότητας στα σχολεία των 2 περιπτώσεων για κάθε 1.000 άτομα, δήλωσε ο Russell Johnston, ανώτερος αναπληρωτής επίτροπος στο Τμήμα Δημοτικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του κράτους. “Αυτό μας δίνει πάλι τεράστια εμπιστοσύνη στις στρατηγικές μετριασμού που διαθέτουμε στα σχολεία”, είπε.

Το Όρεγκον αρχίζει να δοκιμάζει πιλοτικά τους μη εμβολιασμένους υπαλλήλους του σχολείου και σχεδιάζει να επεκτείνει την προσπάθεια επιτήρησης της υγείας σε παιδιά που παρακολουθούν μια καλοκαιρινή κατασκήνωση πριν αποφασίσει πώς θα προχωρήσει το φθινόπωρο.

Ορισμένοι διευθυντές σχολείων έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την προσθήκη δοκιμών παρακολούθησης, δήλωσε ο κρατικός επιδημιολόγος Δρ Ντιν Σιντελίγκερ

Στη Μινεσότα, τα 8.500 μαθητές των Δημοσίων Σχολείων Edina έχουν θέσει σε καραντίνα εκατοντάδες στενές επαφές μαθητών με θετικά αποτελέσματα.

Η περιοχή ξεκίνησε ένα πρόγραμμα παρακολούθησης “Test The Nest” στο γυμνάσιο και τα γυμνάσιά της στα μέσα Μαρτίου σε μια προσπάθεια εντοπισμού ατόμων χωρίς συμπτώματα που μεταφέρουν τον ιό, δήλωσε η εκπρόσωπος Mary Woitte.

Όμως, η Nicole Schnell, της ομάδας Γονείς Edina Πρόοδος 4, αντιτίθεται στην εκτεταμένη δοκιμή, λέγοντας ότι μία μόνο θετική περίπτωση μπορεί να οδηγήσει σε μαζικές διαταραχές.

Η Schnell είπε ότι οι κόρες της, ηλικίας 15 και 18 ετών, πέρασαν δύο εβδομάδες σε καραντίνα το φθινόπωρο και άλλες δύο εβδομάδες την άνοιξη παρά τα αρνητικά τεστ, επειδή θεωρούνταν στενές επαφές ατόμων που είχαν μολυνθεί.

Ο 17χρονος γιος της αποφάσισε να συνεχίσει να παρακολουθεί μαθήματα εικονικά επειδή δεν ήθελε να διακινδυνεύσει μια πιθανή έκθεση που θα μπορούσε να τον αναγκάσει να χάσει την άνοιξη το μπέιζμπολ.

“Έχω δει από πρώτο χέρι τις συνέπειες της διατήρησης των παιδιών από την κοινωνία”, δήλωσε η Schnell, προσθέτοντας ότι ένα από τα παιδιά της διαγνώστηκε με κατάθλιψη μετά την απομόνωση.

«Δεν μιλάμε απλώς για εκτός σχολείου. Μιλάμε για οποιοδήποτε άθλημα που παίζουν, από οποιαδήποτε δραστηριότητα, από οτιδήποτε έξω, από το να βλέπουν τους φίλους τους, λόγω πιθανής θετικής έκθεσης».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ