Μαγιορκίνης – Κορωνοϊός: Εξακολουθεί το ιικό φορτίο της Θεσσαλονίκης να είναι 3πλάσιο της Αττικής

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ότι κερδίσαμε με κόπο είναι προφανές ότι μπορεί να αλλάξει εξαιρετικά γρήγορα. Το ιδανικό είναι να κάνουμε γιορτές μόνο με την οικογένεια μας. Αν συναντηθούμε με άλλη οικογένεια να είναι ίδια σε όλες τις περιστάσεις».

Ο καθηγητής σημείωσε ότι η επιδημία υποχώρησε στην Αττική κατά 15 % σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ στη Θεσσαλονίκη παρατηρείται μεγαλύτερη υποχώρηση, κατά 285 σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Πάντως, όπως επεσήμανε το επιδημιολογικό φορτίο στη Θεσσαλονίκη είναι 3 φορές υψηλότερο από την Αττική, ενώ τόνισε ότι ιδιαιτέρως επιβαρυμένη είναι η κατάσταση σε Κοζάνη και Δυτική Αττική.

Επιπλέον, την Πέμπτη η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα εξετάσει τα δεδομένα αυτά για να λάβει αποφάσεις σχετικά με τα απαγορευτικά που έχουν επιβληθεί.

Σύμφωνα με τον κύριο Μαγιορκίνη, οι συναντήσεις σε κλειστούς χώρους με τραγούδια χωρίς μάσκα και δυνατές ομιλίες, είναι οι βέλτιστες συνθήκες για τη μετάδοση του ιού και συνέστησε να  φοράμε μάσκες στις επισκέψεις μας σε ευπαθείς ομάδες, για παράδειγμα στις γιαγιάδες και τους παππούδες μας, και να αποφεύγουμε τις αγκαλιές και τα φιλιά.

Επίσης, κάλεσε τους πολίτες να δηλώσουν ενδιαφέρον για το τεστ κορωνοϊού στην πλατφόρμα, που άνοιξε σήμερα και αφορά όσους δεν έχουν παρουσιάσει συμπτώματα, στο οποίο ήδη έχουν εγγραφεί περισσότεροι από 5000 εθελοντές, λέγοντας ότι: «Τα τεστ είναι δωρεάν για όλους όσους έχουν συμπτώματα, γίνονται σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας».

Τέλος, όσον αφορά το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο, είπε ότι η βασική υπόθεση, ότι δηλαδή έχει ελαφρώς αυξημένη μολυσματικότητα, δεν έχει επαληθευτεί, αλλά ακόμα και αν επαληθευτεί μικρή αύξηση της μεταδοτικότητας, δε θα αλλάξει κάτι στο σχεδιασμό για τους εμβολιασμούς, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχουν ενδείξεις πως το συγκεκριμένο μεταλλαγμένο στέλεχος κυκλοφορούσε και πριν το Σεπτέμβριο του 2020.

ΠΗΓΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αυτο,διαφερει απο την δημιουργικη λογιστικη.Στα μαθηματικα λεγεται δημιουργημενη παπαρολογια.Αμα θελετε,για μαγκια,να κλεισετε παρα πανω τη Θεσαλονικη καντε το χουντικα,χωρις δικαοολογια.Αλλωστε τα αποτελεσματα δειχνουν το χαλι σας και την αχρηστιλα σας.ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here