Ψυχοθεραπεία Διαδίκτυο: Η διαδικτυακή ψυχοθεραπεία δεν χρειάζεται να είναι άβολη

Η συναισθηματική φύση της θεραπείας καθιστά ακόμη πιο σημαντικό να διαθέτουμε χώρο και χρόνο για να συμμετάσχουμε πλήρως σε αυτήν τη διαδικασία. Εάν απομονωθείτε με άλλο άτομο, θα μπορούσατε επίσης να του ζητήσετε να φορέσουν ακουστικά ή να κάνουν μια βόλτα έξω ενώ κάνετε θεραπεία. Μπορεί επίσης να γίνετε δημιουργικοί και να δημιουργήσετε ένα πιο χαλαρωτικό, περιορισμένο περιβάλλον. Ανεξάρτητα από το τι αποφασίζετε, βεβαιωθείτε ότι κάνετε θεραπεία σε ένα περιβάλλον που σας φαίνεται ασφαλέστερο.

Ανεξάρτητα από την πλατφόρμα που χρησιμοποιεί ο θεραπευτής σας, θα εξακολουθεί να είναι μια διαφορετική εμπειρία – οπότε μην ανησυχείτε αν δεν αισθάνεστε εσείς και ο θεραπευτής σας συγχρονισμό αμέσως. Μπορεί να είναι δελεαστικό να πιστεύουμε ότι κάποια δυσφορία ή αμηχανία είναι ένα σημάδι ότι η διαδικτυακή θεραπεία δεν λειτουργεί για εμάς, αλλά εάν μπορείτε να διατηρήσετε μια ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον θεραπευτή σας, ίσως να εκπλαγείτε από την ικανότητά σας να προσαρμόζεστε! Είναι επίσης φυσιολογικό να πενθείτε την απώλεια προσωπικής υποστήριξης, ειδικά εάν εσείς και ο θεραπευτής σας έχετε συνεργαστεί εκτός σύνδεσης στο παρελθόν. Είναι κατανοητό ότι μπορεί να υπάρξει απογοήτευση, φόβος και θλίψη από την απώλεια αυτού του τύπου σύνδεσης. Αυτά όλα τα πράγματα μπορείτε να αναφέρετε και στον θεραπευτή σας.

Ορισμένες πλατφόρμες θεραπείας χρησιμοποιούν συνδυασμό μηνυμάτων, ήχου και βίντεο, ενώ άλλες είναι μια τυπική συνεδρία μέσω κάμερας web. Αν έχετε επιλογές, αξίζει να εξερευνήσετε ποιος συνδυασμός κειμένου, ήχου και βίντεο λειτουργεί καλύτερα για εσάς. Για παράδειγμα, εάν είστε αυτοαπομονωμένοι με την οικογένειά σας, μπορείτε να βασιστείτε στα μηνύματα πιο συχνά, ώστε να μην ακούγεται από κάποιον και να έχετε όσο χρόνο χρειάζεστε για να το γράψετε. Ή εάν έχετε εξαντληθεί από την απομακρυσμένη επικοινωνία και κοιτάζοντας μια οθόνη, η εγγραφή ενός ηχητικού μηνύματος μπορεί να σας φανεί καλύτερα Ένα από τα οφέλη της τηλεθεραπείας είναι ότι έχετε στη διάθεσή σας πολλά διαφορετικά εργαλεία. Να είστε ανοιχτοί στον πειραματισμό!

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here