Διατροφή : 3 Τροφές για υγιή οργανισμό

Είναι ζωτικής σημασίας να γνωρίζουμε τα πιο υγιεινά τρόφιμα για να διασφαλίσουμε ένα ευρύ φάσμα θρεπτικών ουσιών στη διατροφή. Επίσης ,είναι σημαντικό επειδή μια ισορροπημένη διατροφή είναι το μυστικό για την υγιεινή διατροφή. Γι αυτο τον λόγο λοιπόν και εμείς μέσα από αυτό το άρθρο σου  βρήκαμε και σου παραθέτουμε 3 πολύ υγιεινές τροφές που θα λατρέψεις και θα σου κάνουν και καλό.

Μήλα

  • Τα μήλα είναι μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών, τα οποία καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες είναι επιβλαβείς ουσίες που παράγει το σώμα. Προκαλούν ανεπιθύμητες αλλαγές στο σώμα και μπορεί να συμβάλουν σε χρόνιες παθήσεις, καθώς και στη διαδικασία γήρανσης.
  • Ωστόσο, μερικές μελέτες έχουν προτείνει ότι ένα αντιοξειδωτικό στα μήλα μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια ζωής ενός ατόμου και να μειώσει τον κίνδυνο χρόνιας νόσου.

Καλέ

  • Το Kale είναι ένα φυλλώδες πράσινο λαχανικό που προσφέρει ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών θρεπτικών συστατικών. Για παράδειγμα, αυτό το ισχυρά θρεπτικό φυτό είναι μία εξαιρετική πηγή βιταμινών C και K.
  • Οι άνθρωποι μπορούν να μαγειρέψουν ή να ψήσουν λάχανο. Μπορούν επίσης να το συνδυάσουν σε smoothies ή χυμούς για ένα διατροφικό λάκτισμα.

Βατόμουρα

  • Τα βατόμουρα παρέχουν σημαντικές ποσότητες ινών, αντιοξειδωτικών και φυτοθρεπτικών συστατικών. Σε αντίθεση με τα μέταλλα και τις βιταμίνες, τα φυτοθρεπτικά συστατικά δεν είναι απαραίτητα για την επιβίωση. Ωστόσο, μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη ασθενειών και στη διατήρηση ζωτικών σωματικών λειτουργιών.
  • Σε μια αναθεώρηση του 2019,από 16 μελέτες, αποδείχτηκε ότι  η κατανάλωση βατόμουρων μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από τη γνωστική πτώση, η οποία μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου της νόσου του Alzheimer . Διαπίστωσαν επίσης ότι τα βατόμουρα μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων.
  •  Μελέτη η οποία έγινε  αυτή τη φορά σε ποντίκια, διαπίστωσε ότι οι πολυφαινόλες βατόμουρου μείωσαν την παχυσαρκία και ορισμένους παράγοντες μεταβολικού κινδύνου. Επίσης βελτίωσαν τη σύνθεση των βακτηρίων του εντέρου.

 

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here