Σαρηγιάννης Σχολεία: 50% αύξηση κρουσμάτων προβλέπει με το άνοιγμα τους

Σαρηγιάννης Σχολεία: 50% αύξηση κρουσμάτων προβλέπει με το άνοιγμα των σχολείων.  Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, υποστήριξε ότι τα σχολεία θα έπρεπε να ανοίξουν στις 20 Ιανουαρίου.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο καθηγητής: “Πρέπει να έχουμε χρόνο να εκμεταλλευτούμε το θετικό σενάριο του εμβολίου” και συμπλήρωσε:” Με ανησυχούν οι γονείς και η αύξηση της κινητικότητας… Τον Νοέμβριο ο συναγελασμός των γονέων γύρω από τα σχολεία και οι δραστηριότητες γύρω από αυτό οδήγησε στην έκρηξη των κρουσμάτων”.

Παράλληλα, επανέλαβε πως ακόμη και αν ανοίξουν, θα πρέπει να γίνεται σωστή απολύμανση του αέρος, κάτι που ισχύει, όπως είπε και στους χώρους εστίασης. “Μελετάμε πώς θα μπορούσαν να ανοίξουν με καλύτερο αερισμό του χώρου” κατέληξε ο κ. Σαρηγιάννης. Σημείωσε επίσης ότι 7 στους 10 πολίτες, δεν φορούν σωστά τη μάσκα, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες λοίμωξης. ” Άνοιγμα των σχολείων στις 08 Ιανουαρίου δεν αξίζει , διότι θα οδηγούσε σε αύξηση των κρουσμάτων κατά 50% μέχρι τα τέλη Μαρτίου, σε σχέση με αυτά που περιμένουμε”, τόνισε, συμπληρώνοντας ότι με βάση τα σχετικά μοντέλα που παρακολουθούνται από την ερευνητική του ομάδα στο Πανεπιστήμιο, στο τέλος Μαρτίου θα μπορούσαμε να φτάσουμε ακόμη και τα 900 κρούσματα αντί για 600.

“Είμαστε σε καλό δρόμο, ας μη το χαλάσουμε τώρα”, σχολίασε ο κ. Σαρηγιάννης.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here