Απαλλαγή αιρετών της Χαλκιδικής για κακουργηματική απιστία λόγω παραγραφής

Με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης απηλλάγησαν, λόγω συμπλήρωσης του χρόνου παραγραφής, αιρετοί του πρώην Καποδιστριακού δήμου Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής που κατηγορούνταν για κακουργηματική απιστία σε βάρος ΟΤΑ.

Η υπόθεση αφορούσε αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την περίοδο 2003-06, με τις οποίες διαγράφηκαν βεβαιωμένες οφειλές δημοτών από τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης. Η ζημιά που σύμφωνα με το κατηγορητήριο προκλήθηκε στα δημοτικά ταμεία προσδιορίστηκε σε άνω των 400.000 ευρώ.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους ήταν ο πρώην δήμαρχος της περιοχής, αλλά και ο σημερινός δήμαρχος Νέας Προποντίδας (τότε ως δημοτικός σύμβουλος). Άλλοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση έχουν στο μεταξύ αποβιώσει.

Το δικαστήριο δέχθηκε ότι η πράξη της απιστίας για το διάστημα 2003 έως 2005 παραγράφηκε επειδή παρήλθε η 15ετία, οπότε εξαλείφθηκε το αξιόποινό της. Όσον αφορά την προκληθείσα ζημιά για το έτος 2006 το δικαστήριο την προσδιόρισε σε μικρότερη των 120.000 ευρώ, κι επομένως η (μερικότερη) πράξη της απιστίας αντιμετωπίστηκε στον πλημμεληματικό της βαθμό και γι’ αυτό παραγράφηκε λόγω παρέλευσης της 5ετίας.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ