Μαλλιά Υγιή: Μυστικά για τον σωστό τρόπο να τα χτενίζετε

Μαλλιά Υγιή: Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους καταστρέφουμε τα μαλλιά μας χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Από το ότι παραλείπουμε το κόψιμό τους, μέχρι το γεγονός ότι τα πιάνουμε κότσο συνέχεια και τα σπάμε. Όσον αφορά το βούρτσισμα, είναι αρκετά προφανές πώς θα έπρεπε να το κάνουμε σωστά. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους άθελά μας τα καταστρέφουμε.

Για παράδειγμα, το χτένισμα. Όταν τα μαλλιά μας είναι μπερδεμένα τις περισσότερες φορές τα χτενίζουμε με λάθος τρόπο. Δεν ξεκινάμε ποτέ από τη ρίζα προς τις άκρες αλλά με τον ανάποδο τρόπο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την καταστροφή των θυλακίων της τρίχας. Ομοίως, οι βούρτσες που είναι πολύ σκληρές δε βοηθούν στο ξεμπέρδεμα των κόμπων. Αντίθετα, σπάνε την τρίχα μας. Η λανθασμένη βούρτσα είναι κάτι που οι περισσότερες από εμάς χρησιμοποιούμε χωρίς να το συνειδητοποιήσουμε. Κάτι επίσης πολύ βασικό είναι να πλένουμε τακτικά τη βούρτσα μας με ζεστό σαπουνόνερο.

Όμως, τι είναι ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε στα μαλλιά μας; Το γεγονός, φυσικά, ότι τα βουρτσίζουμε με λάθος βούρτσα ενώ είναι βρεγμένα.

Τα μαλλιά είναι πιο επιρρεπή σε βλάβες όταν είναι βρεγμένα

Όταν λούζεις τα μαλλιά σου, οι ίνες της τρίχας γεμίζουν με υγρασία, με αποτέλεσμα να τεντώνονται. Αυτό αποδυναμώνει τις τρίχες, που σημαίνει ότι είναι πιο πιθανό να σπάσουν, πόσο μάλλον αν προσπαθείς να τις ξεμπερδέψεις με εμμονικό τρόπο. Εάν θέλεις να χτενίζεις τα βρεγμένα μαλλιά σου, φρόντιζε να χρησιμοποιείς τουλάχιστον μια χτένα με μεγάλη οδοντοστοιχία. Διαφορετικά, απλώς περίμενε μέχρι να στεγνώσουν. Θα δεις που τότε θα μπορέσεις να τα χτενίσεις πολύ καλύτερα!

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here