Βρετανία ΗΠΑ Ευρώπη: Μείωση των περιορισμών την ώρα που η Ασία βιώνει δυστυχία λόγω covid

Βρετανία ΗΠΑ Ευρώπη: Παμπ, καφετέριες και εστιατόρια άνοιξαν μαζί με κινηματογράφους, μουσεία και αθλητικούς χώρους σε όλη τη Βρετανία Οι Βρετανοί αγκάλιασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα και μπήκαν σε παμπ, γυμναστήρια και άλλους εσωτερικούς χώρους τη Δευτέρα καθώς η χώρα μείωσε τους πανδημικούς περιορισμούς, αλλά η Ασία αντιμετώπισε περισσότερη δυστυχία με νέες παραλλαγές και έναν κυκλώνα που διέκοψε τον αγώνα ενάντια στο κύμα Covid-19 που καταστρέφει την Ινδία.

Καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία απομακρύνονται από τους αυστηρούς περιορισμούς χάρη στις ταχείες εκστρατείες ανοσοποίησης, νέες πιέσεις ανάγκασαν αρκετές χώρες στην Ασία να κλείσουν τα σχολεία και να επιβάλουν ταξιδιωτικές απαγορεύσεις, επισημαίνοντας την επίμονη παγκόσμια απειλή που δημιουργεί η πανδημία.

Με τις γνωστές παγκόσμιες μολύνσεις να πλησιάζουν τα 163 εκατομμύρια και την αύξηση νέων παραλλαγών που περιπλέκουν τον αγώνα, οι κυβερνήσεις συνεχίζουν να προχωρούν με τη μείωση των περιορισμών – ένα κινούμενο βήμα για ορισμένους.

«Στην πραγματικότητα νιώθω λίγο συναισθηματικά που το λέω αυτό… μπορείτε να αγκαλιάσετε ξανά τα αγαπημένα σας πρόσωπα», είπε η Πρώτη Υπουργός της Σκωτίας, Νικόλα Στρουγκόν, καθώς οι επιχειρήσεις άνοιξαν ξανά σε αυτό που το ταμπλόιντ The Sun αποκαλούσε «Δευτέρα ελευθερία». – «Χαίρομαι που επέστρεψα» –

Σε όλη την Αγγλία, την Ουαλία και το μεγαλύτερο μέρος της Σκωτίας, οι άνθρωποι τη Δευτέρα θα μπορούσαν για άλλη μια φορά να πάρουν ένα ποτό, ένα μπουκάλι και να δειπνήσουν μέσα σε παμπ, εστιατόρια και καφέ. Κινηματογράφοι, μουσεία και αθλητικοί χώροι άνοιξαν επίσης τις πόρτες τους για πρώτη φορά σε μήνες. Οι άνθρωποι κατάφεραν για άλλη μια φορά να επισκέπτονται ο ένας τον άλλον στο σπίτι – και να κατευθυνθούν προς την Πορτογαλία, όπου οι Βρετανοί είναι συνήθως το μεγαλύτερο τουριστικό σώμα.

Η Disneyland Paris ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει ξανά στις 17 Ιουνίου. Ωστόσο, οι αρχές προέτρεψαν την προσοχή και προειδοποίησαν ότι με την εξάπλωση νέων παραλλαγών, θα μπορούσαν να επανεισαχθούν περιορισμοί.

– Η Ινδία χτυπήθηκε από καταιγίδα – Η πανδημία έχει στοιχίσει πάνω από 3,3 εκατομμύρια ζωές παγκοσμίως και ένα από τα χειρότερα κρούσματα είναι στην Ινδία, όπου τουλάχιστον 4.000 άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά από την Covid-19.

Η Ινδία ασχολήθηκε ήδη με περιορισμένες ιατρικές υποδομές και λιγοστά εφόδια για εμβόλια, όταν ένας μεγάλος κυκλώνας στην Αραβική Θάλασσα παρείχε άγριους ανέμους και έπεσε στο έθνος της Νότιας Ασίας. Η Πολιτεία του Γκουτζαράτ μετέφερε όλους τους ασθενείς Covid-19 από νοσοκομεία σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων (τρία μίλια) από την ακτή όπου αναμένεται να χτυπήσει η καταιγίδα.

Οι αρχές εκεί αγωνίζονταν επίσης για να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπήρχαν διακοπές ρεύματος σε καθορισμένα νοσοκομεία Covid-19 και μονάδες οξυγόνου στις περιοχές που απειλούνται από την καταιγίδα. Περίπου 600 ασθενείς στη Βομβάη, την οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας, μεταφέρθηκαν επίσης σε «ασφαλέστερες τοποθεσίες».

Η παραλλαγή πίσω από το εκρηκτικό ξέσπασμα στην Ινδία έχει εξαπλωθεί σε τουλάχιστον 44 χώρες, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Περιλαμβάνουν τη Σιγκαπούρη, όπου ένας αυξανόμενος αριθμός περιπτώσεων ώθησε την κυβέρνηση να ενισχύσει τους περιορισμούς, συμπεριλαμβανομένου του κλεισίματος σχολείων.

«Πολλοί άνθρωποι έχουν θεωρήσει δεδομένους τους τελευταίους μήνες ειρήνης και σταθερότητας, αλλά αυτό είναι ένα κάλεσμα αφύπνισης», δήλωσε ο Άντονι Τσανγκ, ιδιοκτήτης πάγκου πωλητή στην πολιτεία.

Και οι αρχές στην Ταϊβάν, οι οποίες εμφανίστηκαν σχετικά άθικτες από την πανδημία πέρσι, ανακοίνωσαν την αναστολή των μαθημάτων από σχολεία από την Τρίτη στην Ταϊπέι και την παρακείμενη Νέα Πόλη της Ταϊπέι, καθώς το νησί αντιμετώπισε την αύξηση των μολύνσεων.

Το νησί απαγόρευσε επίσης σε όλους τους αλλοδαπούς, εκτός των κατοίκων, να εισέλθουν ή να διαμετακομιστούν για ένα μήνα.

Στη Νότια Αφρική, τη χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την ηπειρωτική χώρα στην κορυφή του τρίτου κύματος, οι αρχές ξεκίνησαν τη Δευτέρα μια εκστρατεία εμβολιασμού μεγάλης κλίμακας με στόχο την ανοσοποίηση πέντε εκατομμυρίων ανθρώπων άνω των 60 ετών έως τα τέλη Ιουνίου. –

Η επίμονη απειλή του κορωνοϊού ρίχνει μια σκιά στους ήδη καθυστερημένους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, που πρόκειται να ξεκινήσουν σε λιγότερο από 10 εβδομάδες ακόμη και με τμήματα της Ιαπωνίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οι διοργανωτές επέμειναν ότι θα προχωρήσουν παρά τον κίνδυνο, αλλά η αντιπολίτευση έφτασε στο επίκεντρο της Δευτέρας όταν μια νέα δημοσκόπηση έδειξε ότι το 80% των Ιάπωνων ήταν κατά της διοργάνωσης των Αγώνων φέτος.

Η διάθεση εμβολίων στην Ιαπωνία ήταν αργή παρά τον πλούτο της, αλλά οι ανησυχίες αυξάνονται ότι τα φτωχότερα έθνη θα μείνουν ακόμη πιο πίσω λόγω της ανισότητας των εμβολίων.

«Ανησυχούμε για το ότι η θανατηφόρα άνοδος στην Ινδία είναι πρόδρομος για το τι θα συμβεί αν αυτές οι προειδοποιήσεις παραμείνουν ανεπιθύμητες», δήλωσε τη Δευτέρα ο εκτελεστικός διευθυντής της UNICEF, Henrietta Fore.

Στη Γαλλία, ο γίγαντας φαρμακευτικών προϊόντων Sanofi ανέφερε θετικά αποτελέσματα για μια δοκιμή Φάσης 2 για ένα εμβόλιο Covid που αναπτύσσεται με το βρετανικό GSK, το οποίο θα επιτρέψει την έναρξη μιας δοκιμής αργού σταδίου τις επόμενες εβδομάδες.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ