Μηχανική Μάθηση: Αξιοποίηση της δύναμης της τεχνητής νοημοσύνης για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων

Μηχανική Μάθηση: Η εμπορία ανθρώπων είναι ένα από τα πιο φρικτά εγκλήματα στα οποία μια ομάδα ανθρώπων μπορεί να διαπράξει σε μιαν άλλη, με την πρακτική να παίρνει τη μορφή της σύγχρονης δουλείας. Η έκταση του προβλήματος εμπορίας ανθρώπων στις ΗΠΑ είναι σημαντική. με λιγότερες από 12.000 περιπτώσεις ετησίως. Αυτό όμως επισκιάζεται από τη διεθνή κλίμακα του εγκλήματος, με περίπου 25 εκατομμύρια ανθρώπους να διακινούνται παγκοσμίως.

Αυτό παράγει 150 δισεκατομμύρια δολάρια για τις εγκληματικές συμμορίες που εμπλέκονται, σύμφωνα με τα στοιχεία του World 101.

Για να βοηθήσουν στην παγκόσμια συντονισμένη δράση που βρίσκεται σε εξέλιξη για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, οι ερευνητές στο εργαστήριο του Λίνκολν του MIT εργάζονται για τεχνολογικές λύσεις.

Αυτό το μέρος των προσπαθειών για την αξιοποίηση της τεχνολογίας γίνεται προκειμένου να βοηθήσει στον εντοπισμό, τη διερεύνηση και τη δίωξη υποθέσεων εμπορίας.

Η τεχνολογία είναι απαραίτητη κυρίως επειδή τα εμπλεκόμενα εγκληματικά στοιχεία έχουν κάνει τα ίδια αποτελεσματική χρήση ψηφιακών λύσεων για να βοηθήσουν στην κατασκευή και τη λειτουργία των εγκληματικών τους δικτύων.

Αυτό περιλαμβάνει τη λειτουργία ψηφιακών αγορών παράνομου σεξ για τη χρήση του Διαδικτύου για σύνθετα δίκτυα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Οι προσπάθειες του MIT καθοδηγούνται από τον Dr. Matthew Daggett. Αυτό περιλαμβάνει την αξιοποίηση της ευφυΐας του άρθρου για να κατανοήσει τον περίπλοκο ιστό ψηφιακών δεδομένων που προκύπτει από έρευνες για την ανθρώπινη κυκλοφορία, καθώς και να αποκρυπτογραφήσει τις απόπειρες εγκληματιών να κρύψουν τα ίχνη τους.

Για να βοηθήσει στην ανάπτυξη κατάλληλων συστημάτων και στον καθορισμό του πεδίου εφαρμογής, ο Daggett δημιούργησε ένα φόρουμ με την ονομασία Εργαστήριο Τεχνολογίας κατά της Εμπορίας Ανθρώπων. Η εκδήλωση συγκέντρωσε 200 άτομα από 85 ομοσπονδιακές και κρατικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, καθώς και ακτιβιστές από μη κυβερνητικές οργανώσεις και ακαδημαϊκούς.

Το φόρουμ εξέτασε ποιοι τύποι τεχνολογίας είναι διαθέσιμοι σήμερα και ως αποτέλεσμα εντοπισμένων κενών, οι τύποι τεχνολογίας που χρειάζονται για να προχωρήσει η μάχη.

Μία από τις πιο ελπιδοφόρες τεχνολογίες βασίζεται στο Τεχνητή Νοημοσύνη AI, χρησιμοποιώντας αλγόριθμους μηχανικής μάθησης.

Η επιτυχία έχει αποδειχθεί μέσω της ανάλυσης διαφημίσεων Διαδικτύου που προσφέρουν σεξουαλικές υπηρεσίες.

Η ανάλυση βοηθά να αποκαλυφθεί και, στη συνέχεια, να εντοπιστεί μαζί εάν μια συγκεκριμένη διαφήμιση σχετίζεται με την εμπορία ανθρώπων και πώς οι ατομικές διαφημίσεις συνδυάζονται.

Αυτή η τελευταία προσέγγιση βοηθά στη χαρτογράφηση του εγκληματικού δικτύου.

Οι προκλήσεις προκύπτουν καθώς η υπηρεσία του ίδιου φύλου διαφημίζεται συχνά σε πολλούς ιστότοπους, καθιστώντας δύσκολη τη διάκριση και τη σχέση της με άλλες διαφημίσεις.

Ο τρόπος γύρω από αυτό είναι όπου οι αλγόριθμοι μηχανικής εκμάθησης μπορούν να αξιολογήσουν τη γλώσσα που χρησιμοποιείται σε χιλιάδες διαφημίσεις, αναζητώντας ομοιότητες, ορισμένες αποχρωματισμένες φράσεις και ούτω καθεξής.

Η ανάλυση προτύπων βοηθά στη δημιουργία μιας ιδέας συγγένειας. Παρόμοια βήματα γίνονται επίσης με ανάλυση εικόνας. Ο στόχος αυτής της προσέγγισης είναι να βοηθήσει στη διάλυση μεγάλων, οργανωμένων δικτύων διακίνησης. Με αυτό θεωρείται σημαντικό να χαρτογραφηθεί ολόκληρο το δίκτυο και μετά να κάνει ένα πλήγμα, επειδή απλώς χτυπώντας έναν κόμβο μέσα στο δίκτυο βλέπει την εγκληματική αλυσίδα να ανακάμπτει αρκετά εύκολα.

Ένα πλεονέκτημα είναι η πτυχή «μάθησης» της Τεχνητής Νοημοσύνης AI

Η επιτυχία στον εντοπισμό μιας εγκληματικής συμμορίας επιτρέπει στον αλγόριθμο να τελειοποιηθεί και αυτό επιτρέπει στο πρόγραμμα να αξιολογήσει την πιθανότητα ότι μια διαφήμιση συνδέεται με την εμπορία ανθρώπων, η οποία βοηθά την επιβολή του νόμου να κατευθύνει καλύτερα τις προσπάθειές τους.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ