Fast food: Είναι κολλητικό;


Σε ποιον δεν αρέσει ένα ζουμερό burger, μια αφράτη πίτσα ή ένα λαχταριστό σουβλάκι; Λίγοι μπορούν να αντισταθούν. Μήπως όμως η λαχτάρα μας για fast food είναι κολλητική; Νέα έρευνα Κορεατών επιστημόνων δείχνει πως τρώμε πολύ περισσότερο γρήγορο και πρόχειρο φαγητό εάν το δούμε να το κάνουν οι φίλοι μας.

Ερευνητές από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σεούλ στην Νότια Κορέα μάζεψαν τις αποδείξεις της καφετέριας του Πανεπιστημίου τους. Στη συνέχεια τις μελέτησαν συγκριτικά.
Όπως βρήκαν, είναι πολύ πιθανό να παραγγείλουμε παχυντικό φαγητό ή ποτό όταν οι ομοτράπεζοί μας παραγγέλνουν πρώτοι κάτι ανθυγιεινό. Και αυτοί που ακολουθούν, παραγγέλνουν κάτι εξίσου ανθυγιεινό για να μην ντροπιάσουν τον πρώτο. Και σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτή η επιρροή είναι πιο πιθανή όταν ο φίλος είναι υπέρβαρος ή παχύσαρκος γιατί νιώθουμε ότι θα τον κάνουμε να νιώσει μεγαλύτερη ντροπή.

Όπως ανακάλυψαν οι ειδικοί, όσοι πήγανε μόνοι τους είχαν 50/50 πιθανότητες να διαλέξουν ένα ρόφημα με λίγες ή πολλές θερμίδες. Αλλά εκείνοι που πήγανε με άλλο άτομο και διάλεξαν δεύτεροι, επέλεξαν κάτι ανθυγιεινό σε ποσοστό 80%. Και αυτός που επέλεξε πρώτος, επέλεγε το ίδιο και αν ήταν μόνος του. Αυτό που επίσης απεδείχθη είναι ότι η ανθυγιεινή επιλογή από το δεύτερο άτομο γινόταν κυρίως όταν συμπαθούσε το πρώτο άτομο και ενδιαφερόταν για τα αισθήματά του.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ