Νέα Υόρκη: Ποινικού χαρακτήρα γίνεται η έρευνα πάνω σε εταιρεία του Ντόναλντ Τραμπ


Η εισαγγελία της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε την Τρίτη πως άρχισε ποινική έρευνα πάνω σε εταιρεία του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, πηγαίνοντας πέρα από αυτό που άρχισε ως διοικητική έρευνα.  

Η Λετίσια Τζέιμς, επικεφαλής της εισαγγελίας της Νέας Υόρκης, διερευνούσε εάν ο Trump Organization προέβη σε ψευδείς αναφορές περί αξιών ακινήτων με σκοπό τη διασφάλιση δανείων και την απόκτηση οικονομικών και φορολογικών οφελών.

«Ενημερώσαμε τον Trump Organization πως η έρευνά μας δεν είναι πλέον αμιγώς διοικητικού χαρακτήρα» είπε ο Φαμπιέν Λέβι, εκπρόσωπος της εισαγγελίας, στο πλαίσιο σχετικής ανακοίνωσης. «Πλέον διερευνούμε ενεργά τον Trump Organization σε ποινική διάσταση, μαζί με την εισαγγελία του Μανχάταν» όπως είπε.

Ο Τραμπ έχει πει πως η έρευνα, την οποία επιβλέπει η Τζέιμς, που είναι Δημοκρατική, έχει πολιτικά κίνητρα.

Η Τζέιμς διερευνά εάν ο Trump Organization «φούσκωσε» τις αξίες κάποιων ακινήτων για να αποσπάσει καλύτερα δάνεια, και μείωσε τις αξίες τους για να αποκτήσει φορολογικά οφέλη περί ακινήτων.

Από πλευράς του ο εισαγγελέας του Μανχάταν, Σάιρους Βανς, διερευνά τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Τραμπ πριν την προεδρία.

Το γραφείο του Βανς έχει αναφέρει πως διερευνά «πιθανές εκτενείς και παρατεταμένες εγκληματικές συμπεριφορές» στον Trump Organization, μεταξύ των οποίων απάτες σχετικά με φορολογικά και ασφαλιστικά ζητήματα, καθώς και παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων.

Με πληροφορίες από Reuters

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ