Παρέμβαση Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας για τη γιατρό που παρακινούσε πολίτες να μην εμβολιαστούν

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας

Άμεση ήταν η αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας μετά τον θόρυβο, που προκάλεσε η ανάρτηση γιατρού της πόλης σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με την οποία καλούσε τον κόσμο να μην κάνει εμβόλιο για τον κορονοϊό, υποστηρίζοντας ότι «προκαλεί διαταραχές στο DNA και καταστρέφει τα αγγεία».

Σε ανακοίνωση του ο Ιατρικός Σύλλογος ξεκαθαρίζει πως:

«Η ενημέρωση του κοινού από τους γιατρούς σε θέματα της ειδικότητας ή του γνωστικού τους αντικειμένου πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις αρχές και τις κείμενες διατάξεις που διέπουν την άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος και την Ιατρική Δεοντολογία. Η ενημέρωση πρέπει να στηρίζεται αποκλειστικά σε στοιχεία απόλυτα τεκμηριωμένα και διεθνώς παραδεδεγμένα….

Δεν επιτρέπεται η δια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης έκφραση απόψεων που μπορούν να προκαλέσουν σύγχυση ή παραπλάνηση του κοινού για θέματα υγείας….
Επιπρόσθετα, κατά την Ιατρική Νομοθεσία αποτελεί μείζον πειθαρχικό παράπτωμα η συμπεριφορά που δεν συνάδει με την ιατρική ηθική, επιστήμη και δεοντολογία ή που μπορεί να κλονίσει την πίστη της κοινωνίας προς το ιατρικό λειτούργημα».

Τέλος ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι “δεν θα ανεχθεί αντιδεοντολογικές συμπεριφορές από γιατρούς, που τορπιλίζουν αυτή τη στιγμή την έξοδό μας προς την «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»”.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ