Θεσσαλονίκη: Σε διαθεσιμότητα ο οδηγός που επιτέθηκε σε ηλικιωμένο επιβάτη

Υπήρξε ακόμα και η σκέψη να μην ανεβεί ξανά στο τιμόνι, αλλά τελικά απέφυγε την αυστηρότερη ποινή

Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται το αποτέλεσμα της πειθαρχικής διαδικασίας η οποία κινήθηκε από τη διοίκηση του ΟΑΣΘ σε βάρος του οδηγού λεωφορείου ο οποίος προ ημερών είχε προπηλακίσει ηλικιωμένο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο οδηγός έδωσε τη δική του εκδοχή για το περιστατικό, ισχυριζόμενος ότι ο ηλικιωμένος τον εξύβρισε, τον ίδιο και μέλη της οικογένειάς του και πλέον, αναμένεται η απόφαση του Πειθαρχικού. Πάντως, έως τότε ο οδηγός τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Αρχικά υπήρξε σκέψη, έως ότου εκδοθεί η απόφαση του Πειθαρχικού να μην ανεβεί ξανά στο τιμόνι, αλλά να απασχοληθεί σε άλλο πόστο προσωρινά, όμως τελικά, αποφασίστηκε να τεθεί σε διαθεσιμότητα. Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στον εσωτερικό κανονισμό του ΟΑΣΘ στον οδηγό, εφόσον κριθεί ένοχος από το Πειθαρχικό, θα επιβληθεί πιθανότατα στέρηση μισθού για κάποιο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με το voria.gr Εξ αιτίας της έλλειψης οδηγών μερικές δεκάδες λεωφορεία, παρότι είναι σε καλή κατάσταση, παραμένουν στα αμαξοστάσια. Σύμφωνα με τους ανθρώπους του σωματείου των εργαζομένων αυτή τη στιγμή ο ΟΑΣΘ διαθέτει περί τους 1.100 οδηγούς, ενώ χρειάζεται τουλάχιστον 1.300.

Οι ελλείψεις θα γίνουν εντονότερες όταν θα προστεθούν στον στόλο, το σύνολο των λεωφορείων της Λειψίας (αν και παραμένει άγνωστο το πότε ακριβώς θα συμβεί αυτό), αλλά και τα επιπλέον περίπου εβδομήντα με ογδόντα μεταχειρισμένα, τα οποία θα μισθώσει μέσα στο προσεχές διάστημα ο ΟΑΣΘ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ