Κομισιόν: Σχέδια για χαλάρωση περιορισμών για όσους έχουν κάνει εμβόλιο εγκεκριμένο από την ΕΕ


Τη χαλάρωση κάποιων περιορισμών για αυτούς που έχουν εμβολιαστεί με εμβόλιο το οποίο έχουν εγκριθεί από την ΕΕ συνιστά το Συμβούλιο, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Κρίστιαν Βίγκαν, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.  

Όπως είπε, οι Ευρωπαίοι πρέσβεις συμφώνησαν να επικαιροποιήσουν την προσέγγιση όσον αφορά στα ταξίδια εκτός της ΕΕ.

Παράλληλα, ο Κρίστιαν Βίγκαν επισήμανε ότι «την ίδια ώρα για να μειωθεί ο κίνδυνος του να «εισέλθουν» οι μεταλλάξεις του κορονοϊού στην ΕΕ, το Συμβούλιο συμφώνησε σε έναν μηχανισμό φρένου έκτακτης ανάγκης επιτρέποντας στα κράτη μέλη να δρουν γρήγορα και με συντονισμένο τρόπο».

Νωρίτερα το Γαλλικό Πρακτορείο είχε μεταδώσει πως ευρωπαϊκές πηγές ανέφεραν ότι οι αντιπρόσωποι των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν να επιτρέψουν την είσοδο στην ΕΕ στους ταξιδιώτες από τρίτες χώρες οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί με τις απαραίτητες δόσεις των εμβολίων κατά της Covid που έχουν εγκριθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι οι διαπραγματεύσεις για τον κανονισμό του Πράσινου Ψηφιακού Πιστοποιητικού.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο της ΕΕ και η Πορτογαλική Προεδρία δεν κατάφεραν χθες, Τρίτη, το βράδυ να καταλήξουν σε συμφωνία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της υπηρεσίας Τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί ο τέταρτος γύρος των συννομοθετών της ΕΕ προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή εγκαίρως για την καλοκαιρινή περίοδο.

Οι διαπραγματευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επιμένουν ότι πρέπει να βρεθεί μια ευρωπαϊκή λύση για δωρεάν διαγνωστικά τεστ «ως μέσο αποκατάστασης του θεμελιώδους δικαιώματος των πολιτών της ΕΕ στην ελεύθερη κυκλοφορία και για την αποφυγή διακρίσεων προς όσους δεν έχουν εμβολιαστεί».

Υπενθυμίζεται, ότι το Ευρωπαϊκό Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό θα αποδεικνύει ότι ο κάτοχός του που θέλει να ταξιδέψει έχει κάνει το εμβόλιο κατά της covid19, έχει αρνητικό τεστ ή έχει αντισώματα στον κορονοϊό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ