Βρετανία Μετάλλαξη: Απαγόρευση ταξιδιών από Ν. Αφρική προς Βρετανία

Βρετανία Μετάλλαξη: Απαγόρευση ταξιδιών από Ν. Αφρική προς Βρετανία. Τα ταξίδια επισκεπτών στη Βρετανία από τη Νότια Αφρική απαγορεύονται εν μέσω ανησυχίας για μια μετάλλαξη του Covid-19 που συνδέεται με τη χώρα. Ο νέος κανόνας δεν θα ισχύει για Βρετανούς και Ιρλανδούς υπηκόους – αλλά θα πρέπει να αυτοαπομονωθούν. 

Ο μεταλλαγμένος ιός βρέθηκε στο Λονδίνο και στη βορειοδυτική Αγγλία, και οι 2 σε ανθρώπους που βρίσκονταν στη Νότια Αφρική. Το Υπουργείο Μεταφορών ανέφερε ότι η απαγόρευση απεικονίζει τον “αυξημένο κίνδυνο” από τη νέα μετάλλαξη, ωστόσο είναι υπό επανεξέταση.

Η κυβέρνηση είχε ήδη δώσει εντολή για όλους όσοι  ταξίδεψαν από τη Βρετανία προς τη Νότια Αφρική το τελευταίο δεκαπενθήμερο, και σε οποιονδήποτε έχει έρθει σε επαφή, να μπει σε καραντίνα. Η ταξιδιωτική απαγόρευση τέθηκε σε ισχύ όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι άλλα έξι εκατομμύρια άτομα στην Αγγλία μεταφέρθηκαν στους υψηλότερους περιορισμούς της 4ης βαθμίδας στις 26 Δεκεμβρίου. Ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας ανέφερε ότι η νέα μετάλλαξη που σχετίζεται με τη Νότιο Αφρική είναι “εξαιρετικά ανησυχητική”. Τυχόν εξαιρέσεις για την απομόνωση που ισχύει συνήθως -συμπεριλαμβανομένων όσων σχετίζονται με την απασχόληση- δεν θα ισχύσουν, πρόσθεσε. Επιστήμονες στη Νότια Αφρική αναφέρουν ότι εξακολουθεί να αναλύεται, ωστόσο τα στοιχεία συμφωνούν με την ταχύτερη διάδοσή του.

Έχει ορισμένες ομοιότητες με μια άλλη νέα παραλλαγή Covid που έχει ήδη ανιχνευθεί στη Βρετανία, αν και έχουν εξελιχθεί ξεχωριστά. Και οι δύο έχουν μία κοινή μετάλλαξη – που ονομάζεται N501Y – η οποία βρίσκεται σε ένα κρίσιμο τμήμα του ιού που χρησιμοποιεί για να μολύνει τα κύτταρα του σώματος. Εν τω μεταξύ, περισσότερα από 6.000 φορτηγά εξακολουθούν να κρατούνται στο Κεντ στη νοτιοανατολική Αγγλία, με οδηγούς να υπόκεινται σε τεστ για Covid-19 προτού τους επιτραπεί να διασχίσουν τη Μάγχη. Η Γαλλία είχε επιβάλει προσωρινή ταξιδιωτική απαγόρευση νωρίτερα αυτή την εβδομάδα λόγω ανησυχιών για τη νέα βρετανική παραλλαγή Covid-19.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here