Γνωριμία φάντασμα: Όλο και πιο συχνό το φαινόμενο “ghosting”

Γνωριμία φάντασμα: Όλο και πιο συχνό το φαινόμενο. Αυτός όρος γνωριμιών, αναφέρεται στην απότομη διακοπή της επαφής με κάποιον χωρίς να δίνεται καμία προειδοποίηση ή εξήγηση για αυτή την απόφαση. Απλά… εξαφανίζετε!

Όπως καταλαβαίνετε, λέγεται φάντασμα επειδή περιλαμβάνει κάποιον ουσιαστικά “εξαφανίζεται” σαν να ήταν φάντασμα. Αν και ένας νέος όρος, η τακτική “φάντασμα” υπήρχε πολύ πριν την ψηφιακή εποχή. Ατάκες όπως “Πήγε για τσιγάρα και  δεν γύρισε ποτέ” είναι ένα τέτοιο παραδείγματα. Το “φάντασμα”  συνήθιζε να αφήνει  το άτομο με το οποίο είχε φλερτ και να απομακρύνεται χωρίς να του αφήνει περιθώρια επικοινωνίας ή χωρίς “γεια”.

Γιατί όμως ο όρος “ghosting” έγινε συμβατικός την τελευταία δεκαετία; Τα διαδικτυακά ραντεβού απλά διευκόλυναν πολύ τους ανθρώπους-φαντάσματα. Υπάρχουν 2 βασικοί λόγοι για τους οποίους ένα άτομο εξαφανίζεται από ένα άλλο, και συχνά είναι συνδυασμός των δύο. Πρώτον, είναι η εύκολη “διαδρομή”. Κάποιοι βρίσκουν πολύ πιο εύκολο (βραχυπρόθεσμα, ούτως ή άλλως) να γίνουν φάντασμα για κάποιον παρά να έχουν μια άβολη συνάντηση καρδιά προς καρδιά για το γιατί δεν ενδιαφέρονται ώστε να διατηρήσετε την επαφή. Το άτομο που κάνει το φάντασμα συχνά θέλει να αποφύγει την αντιπαράθεση ή να αντιμετωπίσει τα πληγωμένα συναισθήματα κάποιου άλλου, έτσι απλά σταματά κάθε επικοινωνία και ελπίζουν ότι το σήμα έγινε σαφές.

 

Επιλογή Υπερφόρτωση και Κόπωση. Με τα ραντεβού στο διαδίκτυο έρχεται αυτό που μπορεί να φαίνεται σαν άπειρες επιλογές αντί να περπατάς σε ένα μπαρ και να έχεις περιορισμένες επιλογές. Στα μέσα κοινωνικά δικτύωσης έχεις άπειρες επιλογές, που δεν χρειάζεται να δαπανήσεις και χρόνο για να γνωρίσεις, αρκεί μια ματιά στο προφίλ και στις αναρτήσεις και είσαι οκ. Σπάνια δε, ολοκληρώνονται συνομιλίες αφού πριν καν τελειώσει η μία αρχίζει άλλη. Όπως μπορείτε είτε να φανταστείτε είτε να γνωρίζετε από προσωπική εμπειρία, το ghosting  μπορεί να έχει πραγματικό ψυχολογικό αντίκτυπο στο άτομο που το επιλέγει ως τακτική.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here