Λίπος Ρυτίδες: Γιατί το λίπος κάνει καλό στο δέρμα σου


Τα ενέσιμα αυξητικά υλικά, όπως το υαλουρονικό οξύ, έφεραν την επανάσταση στην πλαστική χειρουργική. Ωστόσο, τώρα ζητάμε μεγαλύτερη διάρκεια, πιο φυσικό αποτέλεσμα και περισσότερη ασφάλεια. Οι ειδικοί της αισθητικής ιατρικής βρήκαν τη λύση: λίπος από τον ίδιο τον οργανισμό. «Το λίπος περιέχει βλαστοκύτταρα, δηλαδή αρχέγονα κύτταρα που μπορούν να εξελιχθούν σε δερματικά κύτταρα».

Τα πλεονεκτήματα του λίπους:

  • Η υποστήριξη του δέρματος

Καθώς μεγαλώνουμε, αυτό που υποχωρεί και αφήνει το δέρμα να χαλαρώσει, είναι το στρώμα λίπους που το υποστηρίζει. Το αποτέλεσμα είναι το δέρμα να έρχεται πιο κοντά στο μυ, να καταπονείται άμεσα από τις συσπάσεις και να φθείρεται πιο γρήγορα. Ο μόνος τρόπος να χαρίσουμε όγκο και πάχος στο δέρμα είναι οι ενέσεις με λίπος από τον ίδιο τον οργανισμό.

  • Η διάρκεια

Από το λίπος που εμφυτεύεται, το μεγαλύτερο τμήμα επιβιώνει και ένα μικρό ποσοστό απορρίπτεται. Βάσει διεθνών στατιστικών έχει μετρηθεί ότι δώδεκα μήνες μετά τη μεταμόσχευση λίπους, μένει τουλάχιστον το 70% στη θέση του. Το ποσοστό αυτό επιβιώνει για πέντε χρόνια. Αργότερα, καθώς το πρόσωπο γερνάει και οι αναλογίες αλλάζουν, μπορούμε να προσθέτουμε κι άλλο λίπος και να βελτιώνουμε διαρκώς την εικόνα.

  • Η θεραπευτική δράση των ινοβλαστών

Στο κουρασμένο δέρμα, τα βλαστοκύτταρα υπολειτουργούν. Με τη μεταμόσχευση λίπους, τα κύτταρα του λιπώδους ιστού αναλαμβάνουν την παραγωγή του κολλαγόνου. «Όταν εγχύεται στο δέρμα, τα κύτταρά του λίπους μπορούν να εξελιχθούν σε ινοβλάστες, δηλαδή σε κύτταρα που συνθέτουν καινούργιες ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης. Αυτός είναι και ο λόγος που οι ενέσεις λίπους δε θεωρούνται πλέον απλώς αισθητικές επεμβάσεις αλλά θεραπευτικές μέθοδοι αντιγήρανσης».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ