Εμβολιασμός Ελευθερία: Ποια μηνύματα είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν τη διστακτικότητα του εμβολίου;

Εμβολιασμός Ελευθερία: Νέα ερευνητικά ευρήματα που τονίζουν τα προσωπικά οφέλη και την ασφάλεια είναι πιθανό να πείσουν τους ανθρώπους που είναι διστακτικοί στο εμβόλιο. Mια νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης διαπιστώνει ότι το 72% των ανθρώπων είναι πρόθυμοι να λάβουν εμβόλιο COVID-19, από το 50% μόλις μήνες νωρίτερα. • Περίπου 1 στα 10 άτομα δεν σκόπευε να εμβολιαστεί. • Η μελέτη διερευνά τα μηνύματα που πιθανότατα να πείσουν τα άτομα που είναι διστακτικά να εμβολιαστούν. • Σύμφωνα με τη μελέτη, τα μηνύματα που τονίζουν τα προσωπικά οφέλη του εμβολιασμού, καθώς και την ασφάλεια του εμβολίου, είναι τα πιο αποτελεσματικά.

Με τα εμβόλια COVID-19 ευρέως διαθέσιμα σε πολλές χώρες, οι κάτοικοι που θέλουν να εμβολιαστούν το κάνουν. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 59,7% των επιλέξιμων ενηλίκων είχαν τουλάχιστον έναν εμβολιασμό έως σήμερα.

Μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στο Ηνωμένο Βασίλειο διαπιστώνει, ωστόσο, ότι περίπου 1 στα 10 άτομα δεν σχεδιάζει να εμβολιαστεί. Για αυτούς, ο αντιληπτός προσωπικός κίνδυνος υπερτερεί της σημασίας του να βοηθήσουμε στον περιορισμό της νόσου στις κοινότητές τους. Σύμφωνα με τον επικεφαλής συγγραφέα της μελέτης Καθηγητή Daniel Freeman του Τμήματος Ψυχιατρικής της Οξφόρδης: «Πολλά από τα επίσημα μηνύματα γύρω από τον εμβολιασμό COVID-19 βασίζονται στην ιδέα της συλλογικής ευθύνης – ότι ωφελεί όλους μας να πάρουμε τοεμβόλιο. Για τους περισσότερους ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι ένα μήνυμα που σίγουρα αντηχεί.

Αλλά για τη σημαντική μειονότητα των ανθρώπων που παραμένουν δύσπιστοι για τον εμβολιασμό COVID-19, μπορεί να χρειαστεί μια άλλη προσέγγιση. ”

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που είναι διστακτικοί στο εμβόλιο είναι πιο δεκτικοί σε μηνύματα που τονίζουν τα προσωπικά οφέλη που παρέχει ο εμβολιασμός και την ασφάλειά του. Η έρευνα εμφανίζεται στο The Lancet Public Health Trusted Source.

Η μελέτη OCEANS III

Η έρευνα για τις εξηγήσεις, τις στάσεις και τις αφηγήσεις της Οξφόρδης Coronavirus (OCEANS) III διεξήχθη μεταξύ 19 Ιανουαρίου και 15 Φεβρουαρίου 2021. Οι ερευνητές ερεύνησαν 18.885 ενήλικες του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με τα συναισθήματά τους για τον εμβολιασμό COVID-19.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 72% των ερωτηθέντων ήταν πρόθυμοι να εμβολιαστούν, το 17% ήταν σίγουροι και το 12% ήταν πολύ διστακτικοί.

Αυτό αντιπροσώπευε μια βελτίωση σε σχέση με την έρευνα του ομίλου OCEANS II του Οκτωβρίου 2020, στην οποία μόνο οι μισοί από τους συμμετέχοντες εξέφρασαν την επιθυμία να εμβολιαστούν.

Οι συμμετέχοντες στη μελέτη χωρίστηκαν τυχαία σε 10 ομάδες. Στην πρώτη – που ήταν η ομάδα ελέγχου – δόθηκε ένα βασικό μήνυμα σχετικά με την ιατρική αποτελεσματικότητα και ασφάλεια των εμβολίων. Τα υπόλοιπα εννέα έλαβαν μηνύματα με τις ίδιες πληροφορίες, αλλά συμπληρώθηκαν από περιγραφές της κοινότητας ή προσωπικά οφέλη του εμβολιασμού ή από πληροφορίες ασφαλείας που αποσκοπούσαν στην ανακούφιση των ανησυχιών σχετικά με την ταχεία ανάπτυξη των εμβολίων.

Τα πιο αποτελεσματικά μηνύματα ήταν αυτά που περιγράφουν τα προσωπικά οφέλη του εμβολιασμού και την ασφάλεια της συντομευμένης διαδικασίας ανάπτυξης εμβολίων και ένα μήνυμα που συνδύαζε όλα τα επιχειρήματα υπέρ των εμβολίων των ερευνητών.

Όταν οι ερευνητές αναζήτησαν τους συμμετέχοντες μετά την αποστολή μηνυμάτων, παρατηρήθηκαν σημαντικές αλλαγές στάσης μόνο σε εκείνους που αντιτάχθηκαν έντονα στο να εμβολιαστούν. Ξεπερνώντας τις ανησυχίες για το εμβόλιο

Όσον αφορά εκείνους που εξακολουθούν να αντιτίθενται στον εμβολιασμό, ο καθηγητής Freeman πρότεινε: «Μπορεί να υπάρχουν δύο πράγματα εδώ. Πρώτον, εάν δεν εμπιστεύεστε την ασφάλεια των εμβολίων, θα ανησυχείτε για το τι θα σας κάνει το εμβόλιο.” Αυτό μπορεί να είναι αρκετό για να αποτρέψει άτομα που πιστεύουν λανθασμένα ότι δεν έχουν κανένα λόγο να ανησυχούν για τη μόλυνση του SARS-CoV-2, επειδή δεν ανήκουν σε μια γνωστή ομάδα κινδύνου.

«Δεύτερον», πρόσθεσε ο καθηγητής Freeman, «γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι που είναι διστακτικοί στο εμβόλιο είναι πιο πιθανό να αισθάνονται περιθωριοποιημένοι. Οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι η κοινωνία δεν τους νοιάζει μπορεί να είναι λιγότερο πιθανό να δεχτούν τα μηνύματα που βασίζονται στην αποτελεσματικότητά της σε μια αίσθηση ότι ανήκουν ».

Ο Δρ Schaffner καθηγητής ιατρικής στο Τμήμα Λοιμωδών Νοσημάτων στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Vanderbilt στο Νάσβιλ, είπε: «Αν θέλετε να πείσετε κάποιον να εμβολιαστεί, το πιο σημαντικό πράγμα – και αυτό είναι κάτι που όλοι πρέπει να μάθαμε ως παιδιά – είναι να αντιμετωπίζουμε το άτομο με σεβασμό.” Πολλά άτομα που διστάζουν να εμβολιαστούν ανησυχούν για θέματα προσωπικής επιλογής, σύμφωνα με τον Δρ Schaffner.

«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ρωτήσω», πρότεινε, «είναι το πώς αισθάνονται για τα εμβόλια και ανταποκρίνονται,« το έχω ακούσει από πολλούς ανθρώπους.»

Αυτό μειώνει αμέσως την αρνητικότητά τους.» Από εκεί, είπε, μπορείτε να τους ζητήσετε να εξηγήσουν – και στη συνέχεια μπορείτε να αντιμετωπίσετε – τα συγκεκριμένα πράγματα που δεν τους αρέσουν σχετικά με τα εμβόλια. Ο Δρ Schaffner θεωρεί χρήσιμο να τοποθετήσει τον εμβολιασμό ως σημαντικό για την οικογένεια του ατόμου, εξηγώντας ότι ο εμβολιασμός μπορεί να βοηθήσει τόσο στην προστασία των μελών της οικογένειας από τη μόλυνση όσο και στη διασφάλιση ότι το εμβολιασμένο άτομο παραμένει υγιές και ικανό να τα φροντίσει.

Η Επίκουρη Καθηγήτρια Luz Maria Garcini του Πανεπιστημίου του Τέξας Health San Antonio, η οποία δεν συμμετείχε στη μελέτη, δήλωσε στο MNT ότι, αν και τα εμβόλια mRNA είναι νέα, τα διστακτικά άτομα μπορεί να αισθάνονται παρηγορημένα, γνωρίζοντας ότι «η διαδικασία παρασκευής δεν είναι άγνωστη και χρησιμοποιείται επί του παρόντος με επιτυχία σε θεραπείες για τον καρκίνο και την ανάπτυξη άλλων εμβολίων (π.χ. Zika, λύσσα κ.λπ.). ” Παραμένει «ζωτικής σημασίας ότι όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να πάρουν εμβόλιο», δήλωσε ο καθηγητής Freeman, προσθέτοντας.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ