Με τα 5.000 δολάρια «παλεύει» το Bitcoin


Συνεχίζεται η ελεύθερη πτώση του Bitcoin, του κρυπτονομίσματος που έφερε τα… πάνω κάτω στον επενδυτικό κόσμο πριν από έναν χρόνο –όταν εκτινάχθηκε στα 20.000 δολάρια.

Σήμερα, το κυριότερο κρυπτονόμισμα κατρακυλά επικίνδυνα προς τα επίπεδα των 5.000 δολαρίων, διαψεύδοντας όσους πίστεψαν ότι θα είναι βιώσιμη η εκτόξευση των εν «εναλλακτικών» νομισμάτων.

Στη σημερινή διαπραγμάτευση το Bitcoin σημείωσε βουτιά άνω του 5%, καταγράφοντας απώλειες 20% τον τελευταίο μήνα, και διαπραγματεύεται αυτή την ώρα (17:28) στα 5.103 δολάρια.

Από τα ιστορικά υψηλά, το κρυπτονόμισμα έχει χάσει άνω του 70% της αξίας του, σχολιάζει ο Στίβεν Ινές, επικεφαλής διαπραγμάτευσης της Oanda για την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού. Ο ίδιος πιστεύει ότι η μεγαλύτερη σκιά πάνω από τα κρυπτονομίσματα είναι οι κανονιστικές δυσχέρειες και εκτιμά ότι τα επίπεδα των 5.000 δολαρίων είναι το επόμενο ψυχολογικό φράγμα.

«Εξακολουθώ να είμαι αμυντικός με το Bitcoin είτε βρίσκεται στα 1.000 ευρώ είτε στα 10.000 δολάρια», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος. «Στηρίζω τη θέση μου αυτή στην άποψη ότι τόσο οι επόπτες όσο και το τραπεζικό σύστημα θα συνεχίζουν να πιέζουν ενάντια στην ανάπτυξη των αγορών ψηφιακών νομισμάτων», καταλήγει.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ