Κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ: Σημασία και προκλήσεις που συνδέονται με την αληθινή αίσθηση του ανήκειν


Κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ: Το να μπορείς να επιβεβαιώσεις με ασφάλεια την ταυτότητα φύλου και τον σεξουαλικό προσανατολισμό είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική και σωματική ευεξία. Ωστόσο, πολλά άτομα ΛΟΑΤΚΙ αντιμετωπίζουν τεράστιες προκλήσεις στην κατοχή των πραγματικών τους ταυτοτήτων. Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο αν είναι επίσης Άτομα χρώματος.

Η Δρ Kia Darling-Hammond μιλά για τη σημασία και τις προκλήσεις που συνδέονται με την αληθινή αίσθηση του ανήκειν.

Ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που παρέχει υπηρεσίες παρέμβασης σε κρίσεις και υπηρεσίες πρόληψης αυτοκτονιών σε νέους ΛΟΑΤΚΙ δημοσίευσε τις εκτιμήσεις του για το πόσο συχνά οι ΛΟΑΤΚΙ νέοι στις Ηνωμένες Πολιτείες επιχειρούν αυτοκτονία.

Το συμπέρασμά του ήταν τρομερό. «Τουλάχιστον ένας νεαρός λοατκι ηλικίας 13 – 24 ετών προσπαθεί να αυτοκτονήσει κάθε 45 δευτερόλεπτα στις ΗΠΑ».

Ο ιδεασμός των αυτοκτονιών και οι άλλες επιπτώσεις στην ψυχική υγεία εξηγούνται πιθανότατα από τις διακρίσεις, την ακατάλληλη επίσημη υποστήριξη και τις απειλές για την προσωπική ασφάλεια που αντιμετωπίζουν συχνά οι άνθρωποι ΛΟΑΤΚΙ.

Πέρυσι, το The Trevor Project ερεύνησε πάνω από 40.000 άτομα ΛΟΑΤΚΙ στις ΗΠΑ ηλικίας 13–24 ετών, ρωτώντας τους για την ψυχική τους υγεία και τις καθημερινές εμπειρίες τους στις κοινότητές τους.

Η έρευνα έδειξε ότι το 48% των ερωτηθέντων είχε εμπλακεί σε συμπεριφορές αυτοκαταστροφής κατά το προηγούμενο έτος.

Πάνω από το 60% των διαφυλικών ή μη δυαδικών ερωτηθέντων ανέφεραν το ίδιο.

Η ίδια έρευνα έδειξε ότι ένας σημαντικός αριθμός ερωτηθέντων είχε βιώσει αστάθεια στέγασης, έλαβε φυσικές απειλές ή υπέστη άλλες μορφές βλάβης επειδή ανήκε στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ.

Ταυτόχρονα, η σύνοψη της έρευνας ανέφερε ότι «οι διαφυλικοί τρανσέξουαλ και οι μη δυαδικοί νέοι που αναφέρουν ότι οι αντωνυμίες τους τηρούνται από όλους ή τους περισσότερους ανθρώπους στη ζωή τους προσπάθησαν να αυτοκτονήσουν στο μισό ποσοστό εκείνων που δεν είχαν τον σεβασμό τους.”

Το να μπορείς να κατοικήσεις την ταυτότητα που νιώθεις και εκφράζεις τον προσανατολισμό σου με ασφάλεια είναι ζωτικής σημασίας για να έχεις μια καλή ποιότητα ζωής. Η Δρ. Kia Darling-Hammond μας λέει περισσότερα σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι ΛΟΑΤΚΙ στο να ζουν με ασφάλεια και αξιοπρέπεια και γιατί διατρέχουν τόσο υψηλό κίνδυνο ζητημάτων ψυχικής υγείας σε σύγκριση με άλλες ομάδες.

Η Δρ Darling-Hammond είναι διευθυντής εκπαιδευτικών προγραμμάτων και έρευνας στον Εθνικό Συνασπισμό Δικαιοσύνης Μαύρων. Έχει αναπτύξει ένα Πλαίσιο Γέφυρας Ευδοκίμησης για να βοηθήσει τους ακτιβιστές, τους εκπαιδευτικούς και τους νέους να κατανοήσουν και να προωθήσουν την παγκόσμια ανάπτυξη.

Ήταν επίσης μέλος της ομάδας εργασίας στο  “Χτύπα την Αφύπνηση”: ‘Η κρίση της αυτοκτονίας των μαύρων νέων στην Αμερική», μια έκθεση του 2020 που εξέτασε τις τάσεις ψυχικής υγείας μεταξύ των νέων Μαύρων στις ΗΠΑ και συνέστησε νέες πολιτικές για την αντιμετώπιση των υπαρχόντων ζητημάτων.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ