Προστασία Επιδερμίδα: Πρέπει να φοράτε αντηλιακό όταν εργάζεστε από το σπίτι;

Προστασία Επιδερμίδα: Πρέπει να φοράτε αντηλιακό όταν εργάζεστε από το σπίτι; Ένας δερματολόγος προειδοποίησε ότι «δεν δημιουργούνται όλα τα αντηλιακά εξίσου» όσον αφορά την προστασία από τον ήλιο. Εάν αναβαθμίσατε τον εαυτό σας σε προβολή παραθύρου ενώ ρυθμίζετε το γραφείο του σπιτιού σας, θα πρέπει να βάζετε αντηλιακό πριν από την εκκίνηση της οθόνης σας; Είναι μια ερώτηση που αναρωτιούνται πολλοί καθώς οι μέρες μεγαλώνουν και ο καιρός θερμαίνεται. Και η απάντηση, δήλωσαν οι δερματολόγοι είναι ναι.

“Ναι, θα πρέπει να φοράτε SPF σε εσωτερικούς χώρους εάν κάθεστε κοντά σε παράθυρα ή μπροστά από μια οθόνη υπολογιστή, καθώς εκθέτετε τον εαυτό σας σε πιθανώς επιβλαβές για το δέρμα φως”, δήλωσε η Elizabeth Mullans, MD, δερματολόγος πιστοποιημένη από το διοικητικό συμβούλιο.

Ακόμα κι αν το παράθυρο είναι κλειστό, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μπλοκ, είπε ο Mullans. “Είναι εύκολο να πιστέψουμε ότι όταν είμαστε στον εσωτερικό μας χώρο προστατευόμαστε από τον ήλιο”, είπε ο Mullans. Είναι σημαντικό να εφαρμόζετε καθημερινά SPF 30 ή υψηλότερο γιατί οι βλαβερές ακτίνες UVA μπορούν να διεισδύσουν στα παράθυρα.”

Ένας άλλος δερματολόγος εξήγησε ότι τα παράθυρα συνήθως προσφέρουν καλή προστασία έναντι των ακτίνων UVB, αλλά όχι των UVA. Ο Δρ Min Deng, δερματολόγος με το MedStar Health το συνέκρινε με τις αποχρώσεις του παραθύρου σε ένα αυτοκίνητο, το οποίο μπορεί επίσης να προσφέρει προστασία ευρέος φάσματος από τις ακτίνες UVA.

Το να είσαι στον εσωτερικό χώρο πίσω από ένα παράθυρο δεν είναι απαραίτητα ίση προστασία, προειδοποίησε ένας δερματολόγος. «Γνωρίζουμε ότι τα παράθυρα δεν είναι καλά στο φιλτράρισμα των UVA», είπε, αναφερόμενος σε μια γνωστή εικόνα του New England Journal of Medicine του προσώπου ενός οδηγού φορτηγού, το μισό από το οποίο είχε ορατή ζημιά από τον ήλιο μετά από χρόνια έκθεσης. Και ενώ φαίνεται να είναι μια υπέροχη ιδέα να τοποθετήσετε το γραφείο σας με θέα σε ένα παράθυρο, η Mullans συμβουλεύει να μην μένετε εκεί όλη μέρα, κάθε μέρα.

“Εάν κάθεστε δίπλα σε ένα παράθυρο για μεγάλο χρονικό διάστημα, ακολουθήστε τον κανόνα αντηλιακού και εφαρμόστε το ξανά κάθε δύο ώρες”, είπε.

Ο Deng συμφώνησε και είπε ότι όσοι έχουν ευαισθησίες στον ήλιο ή αλλεργίες, όπως οι ασθενείς με φωτοδερματώσεις, πρέπει να παραλείψουν το παράθυρο εντελώς. “Μην καθίσετε μπροστά στο παράθυρο όλη την ημέρα χωρίς αντηλιακό”, είπε ο Ντενγκ.

“Αν πρόκειται, τουλάχιστον να φοράτε αντηλιακό, να το εφαρμόσετε ξανά σαν να ήσασταν έξω, διαφορετικά, απομακρυνθείτε λίγο από αυτό.”

Και οι δύο δερματολόγοι συμφώνησαν ότι δεν πρέπει ποτέ να παραλείπετε το αντηλιακό ενώ είστε εκτεθειμένοι στον ήλιο, ακόμα κι αν φοράτε μάσκα καθώς πολλές περιοχές είναι ακόμη εκτεθειμένες, πρόσθεσε ο Mullans. “Αν ανησυχείτε για τη χρήση βαρέων αντηλιακών στο πρόσωπο, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια ελαφριά ενυδατική κρέμα με υαλουρονικό οξύ πριν από τη χρήση της μάσκας για να προστατέψετε το φράγμα του δέρματος και να ακολουθήσετε αντηλιακό με SPF 30 ή υψηλότερο πριν πάτε έξω”, είπε.

Η Deng είπε ότι λέει στους ασθενείς να «διασκεδάζουν στον ήλιο», αλλά να το κάνουν με ασφάλεια. Συνιστά ένα αντηλιακό που βασίζεται σε οξείδιο του ψευδαργύρου και στους ασθενείς να επιλέγουν κρέμα και όχι ψεκασμό.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ