ΕΜΑΚ: Γιατί έγινε υποχρεωτικός εμβολιασμός – Υπό συζήτηση και για άλλες κρίσιμες μονάδες

Κυβερνητικές πηγές εξηγούν γιατί προχώρησε ο υποχρεωτικός εμβολιασμός κατά του κορονοϊού στην ΕΜΑΚ αλλά και τι άλλο εξετάζεται

Την απόφαση να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των ανδρών της ΕΜΑΚ με διαταγή του αρχηγού της Πυροσβεστικής εξηγούν κυβερνητικές πηγές λέγοντας ότι οι συγκεκριμένοι άνδρες ανήκουν σε ομάδες πολύ υψηλής ετοιμότητας και πρέπει να είναι σε άμεση διαθεσιμότητα ανά πάσα στιγμή.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν, δε, ότι οι άνδρες της ΕΜΑΚ συμμετέχουν και σε επιχειρήσεις του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

«Κάθε στέλεχός του συγκεκριμένου μηχανισμού είναι πολύτιμο. Κάθε απουσία μπορεί να στοιχίσει. Γι’ αυτό κρίθηκε απαραίτητος ο εμβολιασμός του συνόλου των ένστολων υπαλλήλων που υπηρετούν στις μονάδες αυτές» σημείωναν κυβερνητικές πηγές στο Newsbomb.gr.

Όπως διευκρίνιζαν στις ομάδες της ΕΜΑΚ θα υπηρετούν πλέον υποχρεωτικά μόνο όσοι υπάλληλοι έχουν προβεί στον σχετικό εμβολιασμό.

Συμπλήρωναν, δε, ότι για επιχειρησιακούς λόγους, όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα μεταφερθούν σε άλλες μη επιχειρησιακές υπηρεσίες της Πυροσβεστικής και θα αντικατασταθούν από εκείνους που έχουν εμβολιαστεί.

«Η απόφαση αυτή αφορά την ΕΜΑΚ. Το ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού προσώπων που υπηρετούν σε πολύ κρίσιμα πόστα για τη δημόσια υγεία, είναι κάτι που βρίσκεται υπό συζήτηση προκειμένου να προσμετρηθούν όλες οι παράμετροι» κατέληγαν οι κυβερνητικές πηγές για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ