Κορονοϊός – Κάλυμνος: Εκτάκτως στο νησί ειδική ομάδα διαχείρισης και Νίκος Χαρδαλιάς


Το άνοιγμα επιβάλλεται γιατί το νησί οδηγείται σε απόλυτη καταστροφή, τόνισε ο δήμαρχος Καλύμνου

«Την πιο σκληρή αστυνόμευση που μπορεί να γίνει ώστε η Κάλυμνος να βγει από τη φυλακή του lockdow, ζήτησε μέσω της ΕΡΤ ο δήμαρχος του νησιού, εν αναμονή του κλιμακίου με τον Νίκο Χαρδαλιά, τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννη Κωτσιόπουλο και τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Νίκο Παπαευσταθίου.

Το άνοιγμα επιβάλλεται γιατί το νησί οδηγείται σε απόλυτη καταστροφή, τόνισε ο δήμαρχος προειδοποιώντας ότι «η επόμενη ημέρα θα είναι πιο δύσκολη από αυτό που βιώσαμε ως τώρα». Ο κ. Διακομιχάλης μίλησε για κάθετη πτώση κρουσμάτων και συρροή για εμβολιασμούς, ενώ ως μεγάλο ζητούμενο προσδιόρισε την αποσυμφόρηση του νοσοκομείου της Καλύμνου.

«Αναλαμβάνω το μερίδιο της ευθύνης μου μολονότι είχα συγκρουστεί και με την τοπική εκκλησία και ζητούσα να μην ανοίξουν τα σχολεία. Σαφώς κάτι έφταιξε και πήγε στραβά. Ο κόσμος πάντως, συνειδητοποίησε τον κίνδυνο και συρρέει για εμβολιασμούς, με ρυθμό 300 -400 ατόμων την εβδομάδα», πρόσθεσε ο δήμαρχος εκτιμώντας ότι σε ένα 15νθήμερο θα έχουν γίνει επιπλέον 6.000-7.000 «ώστε το νησί να ξαναβρεί το δρόμο του».

Εξαδάκτυλος: Αναμένουμε επιστημονική τεκμηρίωση για το κατά πόσο ο εμβολιασμός διακόπτει την αλυσίδα της μετάδοσης

Δεν έχει οριστικά τεκμηριωθεί ότι ο εμβολιασμός διακόπτει την αλυσίδα μετάδοσης αλλά όλες οι ενδείξεις είναι ενθαρρυντικές και τότε θα τοποθετηθούμε, ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, σε ερώτηση για το πότε αναμένεται να αρθεί το lockdown στην Κάλυμνο. Ελπίζουμε ότι η Κάλυμνος θα ισορροπήσει περίπου στα μέσα Ιουνίου και προφανώς στο νησί έχουμε πολύ ισχυρή άρνηση να αποδεχτούν την πραγματικότητα και να συμμορφωθούν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ