Αθλητισμός Οφέλη Εγκέφαλος: Η τακτική άσκηση ενδυναμώνει και τονώνει τον εγκέφαλό σας [vid]

Αποδεικνύεται ότι όλη η δουλειά που κάνετε για να χτίσετε ή/και να διατηρήσετε ένα γερό σώμα βοηθά επίσης τον εγκέφαλό σας και τις γνωστικές σας λειτουργίες. Αρκετές μελέτες δείχνουν πόσο ουσιαστική είναι η άσκηση για τη διατήρηση του εγκεφάλου σας σε φόρμα. Αυτό μάλιστα σε κάθε ηλικία. Ας δούμε στο κείμενο που ακολουθεί πώς μπορείτε να προπονήσετε τον εγκέφαλο μέσω της άσκησης.

  • Αυξάνει τη διάθεση

Το περπάτημα και άλλα είδη μέτριας αερόβιας άσκησης έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν στη σταθεροποίηση της διάθεσής σας και βοηθούν στη διαχείριση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης. Μελέτες έχουν επίσης βρει ότι η τακτική άσκηση βοηθά τους ανθρώπους να ελέγχουν καλύτερα το άγχος τους και να ρυθμίζουν τα συναισθήματά τους.

  • Ακονίζει τη μνήμη

Αν και το μέγεθος του εγκεφάλου μειώνεται καθώς μεγαλώνετε, έρευνες έχουν δείξει ότι η άσκηση μπορεί πραγματικά να βοηθήσει να αντιστραφεί η διαδικασία της γήρανσης – σε οποιαδήποτε ηλικία. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η σωματική δραστηριότητα βοήθησε τους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν μετρήσιμες αυξήσεις στον ιππόκαμπο, το τμήμα του εγκεφάλου που σας επιτρέπει να δημιουργείτε και να αποθηκεύετε αναμνήσεις.

Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι τα άτομα με καλύτερη καρδιαγγειακή ικανότητα όταν ήταν νέοι είχαν καλύτερη μνήμη, κινητικές δεξιότητες και εκτελεστική λειτουργία 25 χρόνια αργότερα ως μεσήλικες.

  • Βελτιώνει την όραση

Όταν ασκείστε, διεγείρετε τους νευρώνες στο τμήμα του εγκεφάλου σας που σας βοηθούν να καταλάβετε τι βλέπετε. Υπάρχουν ενδείξεις ότι το οπτικό σας σύστημα γίνεται πιο ευαίσθητο κατά τη διάρκεια της άσκησης. Για τον λόγο αυτό, η άσκηση μπορεί να ενισχύσει την οπτική μάθηση.

Εάν οι παραπάνω λόγοι σας άνοιξαν την όρεξη για παραπάνω δράση, να θυμάστε ότι δεν χρειάζεται να γίνετε αθλητές πρεοκειμένου να αποκομίσετε τα οφέλη από την άσκηση. Σε πολλές μελέτες, έχει αποδειχθεί ότι το περπάτημα για μόλις 30 έως 60 λεπτά, τρεις έως πέντε φορές την εβδομάδα, μπορεί να συμβάλλει σε μετρήσιμες βελτιώσεις στις λειτουργίες του εγκεφάλου.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here