Κρούσματα σήμερα: 1.918 νέα, 54 θανάτους και 626 διασωληνωμένους ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Κρούσματα σήμερα: Τα δεδομένα για τον κορονοϊό που ανακοίνωσε την Πέμπτη (20.05) ο ΕΟΔΥ.

Πτωτική τάση στα κρούσματα παρατηρείται μετά τα νέα δεδομένα που ανακοίνωσε την Πέμπτη (20.05) ο ΕΟΔΥ. Τα επιδημιολογικά δεδομένα παραμένουν, ωστόσο, υψηλά αλλά φαίνεται να υπάρχει μια τάση βελτίωσης της κατάστασης. Την ίδια ώρα επιβεβαιώθηκαν για ακόμα μια ημέρα δεκάδες απώλειες συμπολιτών μας που έχασαν τη μάχη για τη ζωή εξαιτίας του κορονοϊού, ενώ στις ΜΕΘ συνεχίζουν να βρίσκονται εκατοντάδες συμπολίτες μας, λιγότεροι ωστόσο από το προηγούμενο διάστημα όταν και η πανδημία έφτασε στο peak της.

Συγκεκριμένα, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.918, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 385.444 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 28 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.157 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας: Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων)

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 54, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 11.641 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η διαχρονική εξέλιξη των συνολικών κρουσμάτων και συνολικού αριθμού των θανάτων ασθενών COVID-19 παρουσιάζεται στο ακόλουθο διάγραμμα.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ