Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Κοκκιναρέα – Υποχωρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις


Eκτός ελέγχου μαίνεται η φωτιά στην Κοκκιναρέα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να αποχωρούν από το σημείο καθώς η ένταση των ανέμων είναι πολύ μεγάλη.

Όχημα της πυροσβεστικής έχει σταματήσει προληπτικά λίγα μέτρα πιο κάτω.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, πρόκειται για ένα τεράστιο μέτωπο το οποίο κινείται ανεξέλεγκτα και έχει πλέον επεκταθεί σε σπίτια.

Εντούτοις δεν υπάρχει ακόμα σαφής εικόνα για το τι ακριβώς έχει καεί.

Στο πύρινο μέτωπο έχουν σπεύσει επιπρόσθετα δυνάμεις της Αστυνομίας και του Στρατού ενώ πριν από λίγο απεγκλωβίστηκαν άτομα με κινητικά προβλήματα, τα οποία και δεν μπορούσαν να αποχωρήσουν από την περιοχή.

Την ίδια ώρα ακόμη και κάτοικοι της περιοχής βοηθούν συμπολίτες τους ώστε να αποχωρήσουν όσο το δυνατόν πιο άμεσα.

Είκοσι χιλιάδες στρέμματα ενός πυκνού παρθένου δάσους έχουν γίνει στάχτη μέχρι στιγμής από τη φωτιά που ξεκίνησε χθες από το Σχίνο Λουτρακίου, όπως ανέφερε πριν από λίγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, στην έκτακτη ενημέρωση για την μεγάλη πυρκαγιά.

Ο κ. Χαρδαλιάς επιβεβαίωσε ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από ελαιώνα και από καύση υπολειμμάτων και κλαδιών, κάτι που διαχειρίζεται το κλιμάκιο της Δ/νσης Αντιμετώπσης Εγκλημάτων Εμπρησμού που διερευνά τα αίτια της φωτιάς από χθες το βράδυ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ