Ινδία- Κορονοϊός: Πάνω από 26 εκατ. τα συνολικά κρούσματα, ξεπέρασαν τους 291.000 οι νεκροί


Στην Ινδία, που πλήττεται από δεύτερο κύμα της πανδημίας του νέου κορονοϊού κι έχει μετατραπεί στη χειρότερη εστία της το τρέχον διάστημα, ξεπεράστηκε σήμερα το όριο των 26 εκατομμυρίων κρουσμάτων του SARS-CoV-2, ενώ πάνω από 291.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της COVID-19, σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποίησε το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας. 

Τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 259.551 κρούσματα, με το σύνολό τους να βρίσκεται πια στα 26,03 εκατ., ενώ υπέκυψαν άλλοι 4.209 ασθενείς, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει μέχρι εδώ τους 291.331 νεκρούς, κατά τους αριθμούς του υπουργείου.

Ο αριθμός των ανθρώπων που διαγνώστηκε πως μολύνθηκαν μειώθηκε σε σχέση με την προηγουμένη, παραμένοντας κάτω από το όριο των 300.000.

Το γιγαντιαίο κράτος της Ασίας καταγράφει σε απόλυτα μεγέθη τον τρίτο βαρύτερο απολογισμό της πανδημίας στον κόσμο, πίσω από τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία, και τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων, μετά τις ΗΠΑ. Κατ’ αναλογία με τον πληθυσμό της Ινδίας (1,3 δισ.), πάντως, τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν φαντάζουν εξίσου άσχημα.

Αν και ορισμένοι Ινδοί αξιωματούχοι εκφράζουν τις τελευταίες ημέρες την ελπίδα πως η κατάσταση σταθεροποιείται, ειδικοί τονίζουν πως θεωρούν αναξιόπιστα τα επίσημα στοιχεία, ιδίως επειδή, όπως εξηγούν, δεν γίνονται αρκετά τεστ στις επαρχίες, όπου ο νέος κορονοϊός εξαπλώνεται ταχύτατα και όπου το σύστημα υγείας δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την κρίση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ