Viva: Ο τριπλασιασμός του τζίρου το μεγάλο στοίχημα του 2021


Ο τριπλασιασμός του τζίρου της Viva σε ένα έτος είναι το μεγάλο στοίχημα που έχει θέσει η διοικητική ομάδα της ετιαρείας. Αυτό προκύπτει από ενημέρωση που έκανε σε δημοσιογράφους ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Viva Χάρης Καρώνης.

Όπως ανέφερε, η Viva ξεκίνησε την ανάπτυξή της στο εξωτερικό από το δεύτερο εξάμηνο του 2019 και έκτοτε άνοιγε ένα υποκατάστημα κάθε 50 ημέρες σε διαφορετική χώρα (Αγγλία, Γαλλία, Βρυξέλλες, Πορτογαλία κ.α.)..Εξέφρασε δε την πεποίθηση πως η Viva θα κλείσει το 2021 με τριπλάσιο τζίρο σε σχέση με το 2020, με το 62% των εσόδων να προέρχεται σήμερα εκτός Ελλάδος.

Αναφορικά με τη χρηματοδότηση της Viva με 80 εκατ. δολάρια από την Tencent, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και την Breyer Capital, ο κ. Καρώνης είπε πως είναι ένα νέο κεφάλαιο και ξεκαθάρισε πως έως το 2020 είχαν επενδυθεί στην εταιρεία 115 εκατ. ευρώ, μέρος των οποίων χρηματοδότησε την ανάπτυξη της εταιρείας σε 23 χώρες. «Σκοπός μας ήταν να προετοιμάσουμε το νέο ταξίδι με μία συνολική επένδυση, ύψους 850 εκατ. ευρώ», ανέφερε.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο αίτημα της Viva για παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε θέματα αθέμιτου ανταγωνισμού, λέγοντας πως η Επιτροπή θα πρέπει να βγάλει μία απόφαση το αργότερο μέσα σε ένα δωδεκάμηνο, ενώ για το ρόλο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) είπε η ΕΕΤ θα έπρεπε να είναι όλων των ιδρυμάτων και όχι μόνο των συστημικών τραπεζών και άφησε αιχμές για τις χρεώσεις που επιβάλουν οι συστημικές τράπεζες στις άμεσες πληρωμές.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ