Αριθμός 112: Πότε ενεργοποιείται – Τι είπε ο Νίκος Χαρδαλίας


Στη χρήση του αριθμού 112 και στους λόγους ενεργοποίησής του αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς

Για τη χρήση του 112 με αφορμή το γεγονός ότι δεν ενεργοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης για τη φωτιά στην Κορινθία ρωτήθηκε ο Νίκος Χαρδαλίας το πρωί της Παρασκευής.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αρχικά εξήγησε ότι δεν εστάλη μήνυμα από το 112 το βράδυ της Τετάρτης γιατί η αποχώρηση των κατοίκων της περιοχής έγινε «συντεταγμένα».

«Την πρώτη μέρα συντεταγμένα έγινε η απομάκρυνση των κατοίκων και δεν χρειάστηκε η ενεργοποίησή του» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς κατά την τελευταία ενημέρωση για τη φωτιά σε Κορινθία και Δυτική Αττική.

Στη συνέχεια διευκρίνισε ότι το 112 δεν είναι μηχανισμός ενημέρωσης, αλλά πρέπει να χρησιμοποιείται με φειδώ.

«Το 112 είναι η έσχατη λύση, το τελευταίο εργαλείο που έχουμε για την απομάκρυνση των πολιτών. Πρώτα χρησιμοποιούμε τα πρωτόκολλα» εξήγησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

«Στη συνέχεια επειδή άλλαξαν απότομα οι καιρικές συνθήκες το
ενεργοποιήσαμε» πρόσθεσε ο κ. Χαρδαλιάς για να εξηγήσει γιατί την Πέμπτη εστάλησαν τέσσερα μηνύματα από το 112.

«Το 112 δεν είναι μηχανισμός ενημέρωσης. Πρέπει να χρησιμοποιείται με φειδώ και με μόνο μέλημα πως θα σώσουμε την ανθρώπινη ζωή» κατέληξε για το θέμα ο Νίκος Χαρδαλιάς.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ