Ρόδος: Συγκίνησε με την πράξη του συνταξιούχος ναυτικός – Δώρισε δύο αναπνευστήρες στο νοσοκομείο


Δώρο καρδιάς, από έναν ξεχωριστό άνθρωπο, περήφανο νησιώτη Δωδεκανήσιο και Τήλιο, τον Ιωάννη Μανουσάκη

Τελευταία δωρεά του δύο νέοι αναπνευστήρες τελευταίας τεχνολογίας, οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του Γ.Ν. Ρόδου, σε μία περίοδο που είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και απαιτική λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η δωρεά αυτή φτάνει τα 40.000€ και με την συνεχή του φροντίδα και μέριμνα γενικά για κοινωνικούς σκοπούς, αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα προς μίμηση. Ο Ιωάννης Μανουσάκης είναι συνταξιούχος ναυτικός και τις δωρεές του τις πραγματοποιεί από το υστέρημά του. Όπως αναφέρει και ο ίδιος «Άναψα μια μικρή σπίθα και εύχομαι η σπίθα αυτή να γίνει φλόγα στις καρδιές των ανθρώπων, οι συνάνθρωποι μας να μιμηθούν και να κάνουν ό,τι μπορούν. Οι έχοντες πολλά και οι έχοντες λίγα μπορούν».

Μεταξύ άλλων ο Διοικητής του Γ.Ν. Ρόδου, κ. Γρηγόριος Ρουμάνης ανέφερε στην τελετή παράδοσης «Σήμερα είναι μία ξεχωριστή μέρα, είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι και χαρούμενοι που εντάσσουμε στον εξοπλισμό του νοσοκομείου μας δύο καινούργιους αναπνευστήρες. Το σημαντικό είναι ότι οι αναπνευστήρες αυτοί είναι δωρεά ενός συνανθρώπου μας από την Τήλο του κ. Ιωάννη Μανουσάκη, ο οποίος από το υστέρημά του ως συνταξιούχος που είναι φρόντισε να βοηθήσει την ολοκλήρωση ων διαδικασιών που επιτρέπουν την καλύτερη λειτουργεία του νοσοκομείου…Κύριε Γιάννη σας ευχαριστούμε πολύ για την πολύτιμη αυτή προσφορά σας.».

Να σημειωθεί ότι το 2012 ο κύριος Μανουσάκης έκανε δωρεά το ίδιο του το σπίτι στην Τήλο, στο ίδρυμα του ορφανοτροφείου της Ρόδου. Αλλά όπως λέει και ο ίδιος «Δεν σταματάμε εδώ. Όσο είμαστε υγιείς και υπάρχει η δυνατότητα θα είμαι αρωγός. Στηρίζω ό,τι αξίζει.».

Mε πληροφορίες από rodiaki.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ