Σεξ Πόνος: Κοινές αιτίες για το χαμηλό κοιλιακό άλγος στο σεξ

Ο πόνος κατά τη διάρκεια του σεξ είναι συχνός, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ζήσετε μαζί του. Η βαθιά διείσδυση είναι η πιο πιθανή αιτία επώδυνης επαφής στις γυναίκες, αλλά μπορεί επίσης να προκληθεί από γυναικολογική κατάσταση. Αν και αυτό το άρθρο θα επικεντρωθεί κυρίως στην επώδυνη σεξουαλική επαφή, γνωρίζουμε ότι τα αρσενικά μπορούν επίσης να βιώσουν κοιλιακό άλγος κατά τη διάρκεια του σεξ. Ανεξάρτητα από την αιτία, το επώδυνο σεξ μπορεί να αντιμετωπιστεί. Ο πάροχος υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να συστήσει θεραπείες που θα σας βοηθήσουν να επιστρέψετε στην εμπειρία της ευχαρίστησης χωρίς τον πόνο.

Συχνές αιτίες στις γυναίκες

Ο πόνος κατά τη διάρκεια του σεξ έρχεται συχνά λόγω της θέσης σας ή της θέσης της μήτρας σας. Ορισμένες σεξουαλικές θέσεις επιτρέπουν βαθύτερη διείσδυση κατά τη διάρκεια του κολπικού ή πρωκτικού σεξ, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει πόνο. Η καλύτερη λύση σε αυτήν την περίπτωση είναι να αποφύγετε τη βαθιά ώθηση και να δοκιμάσετε άλλες θέσεις, όπως στο πλευρό σας. Οι θέσεις όπου έχετε τον έλεγχο του βάθους της διείσδυσης μπορούν επίσης να βοηθήσουν, όπως να είστε στην κορυφή.

Η κεκλιμένη μήτρα είναι η μήτρα που κλίνει προς τα πίσω στον τράχηλο αντί να γέρνει προς τα εμπρός. Περίπου 1 στις 4 γυναίκες έχουν κεκλιμένη μήτρα. Ενώ το να το έχει κανείς δεν είναι γενικά πρόβλημα, μπορεί μερικές φορές να κάνει το σεξ – ειδικά ορισμένες θέσεις – οδυνηρό. Ο γυναικολόγος σας μπορεί να σας πει εάν έχετε κεκλιμένη μήτρα. Ο πειραματισμός με διαφορετικές θέσεις και γωνίες μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε αυτή που δεν σας βλάπτει.

Κάτω κοιλιακό άλγος κατά τη διάρκεια του σεξ είναι ένα εφάπαξ συμβάν ή βελτιώνεται με αλλαγή θέσης  και συνήθως δεν απαιτεί επίσκεψη στον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης. Αλλά εάν ο πόνος σας είναι σοβαρός, συμβαίνει τακτικά ή συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα, όπως αιμορραγία ή σημάδια λοίμωξης, είναι καλύτερο να κλείσετε ραντεβού για να προσδιορίσετε το υποκείμενο ζήτημα. 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here